GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Aralık 2021 Perşembe 14:46

AK Parti'den Soyer'e çifte salvo!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Buca Metro ihalesi ile ilgili Tunç Soyer'in ifadelerini eleştirdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metro ihalesini 3 milyar 392 milyon 950 bin TL ile en düşük teklifi veren Yapı Merkezi-Nurol ortaklığı yerine 529 milyon lira daha yüksek teklif sunan Gülermak A.Ş’ye vermesi nedeniyle tartışmalar sürüyor.

-BAŞKAN SOYER İHALE SÜRECİNİ ANLATTI

Başkan Soyer'in ihaleyi verilecek firmanın kim tarafından seçildiği yönündeki açıklamaları üzerine AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "‘Buca Metrosu İhalesi’ arapsaçına döndü! CHP’li Başkan Soyer; 525 Milyon TL zararla yaptıkları ihale için; bir demecinde kendilerinin; diğerinde kredi aldıkları kurumun karar verdiğini söylüyor! Cümle âlem de bilir ki; bu işin yetkilisi belediyenin “İhale Komisyonu’dur. Kararı verdiğini söylediği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yaptığı değerlendirme sadece bir “tavsiye” niteliği taşıyabileceğine göre; Soyer’in bu çelişkili açıklamalarla ne yapmaya çalıştığını anlamak zor değil! Herkes, her şeyin farkında. Yine de; bu şaibe içindeki çelişki; açıklamaya muhtaçtır! Bu zararın hesabını İzmir halkına vermesini beklerken; ortaya koyduğu varyasyon düşündürücüdür! İzmir’i ve İzmirli’leri allı pullu işler ve her yanlışı ört bas etme çabası ile ne oyalayabilir ne de kandırabilirler!" dedi.

KAYA: YALANI YATSIYA KADAR SÜRMEDİ
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da ihale sürecini eleştirerek, "CHP'li Soyer, Buca Metro ihalesini 529 Milyon TL daha fazla teklifte bulunan firmaya kendisinin değil, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın verdiğini söylemişti. Trumpist Soyer'in bir yalanı daha yatsıya kadar sürmedi. O bankanın böyle bir yetkisi olmadığı ortaya çıktı" dedi.