GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2020 Perşembe 15:08

AK Parti’den Soyer’e ‘90 dakika’ tepkisi!

İzmir’deki toplu ulaşımda 90 dakika sisteminin değişmesi ile ilgili olarak AK Parti cephesinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e eleştiriler geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımda 90 dakika boyunca geçerli olan ücretsiz aktarmanın paralı hale getirilmesi için yaptığı hamleye AK Parti’den tepkiler geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İzmir'in toplu ulaşımda diğer şehirlerarasında avantajlı olduğu tek konu 90 dakika geçerli ücretsiz kullanım hakkıydı. Onu da İzmirlilerin elinden alıyorsunuz. Tebrik ederiz” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Taş üstüne taş koymadıkları gibi vatandaşa verdikleri hakkı da geri almaya başladılar! CHP, İzmir'de su ve ulaşım üzerinden vatandaşa yüklenmeye devam ediyor. 90 dk uygulamasındaki değişiklikle asıl niyetlerinin derman belediyeciliği olmadığı ortada. #90DakikamaDokunma" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den bir tepki de Mahmut Atilla Kaya'dan geldi. AK Partili Kaya, "Seferihisar Belediyesi'ni 5 yılda batıran CHP'li Tunç Soyer, kendi rekorunu kırdı. Beceriksizliğiyle İzmir ulaşımını 1 buçuk yılda iflas ettirip gözünü İzmirlinin cebine dikti. İzmir buna müsaade etmez. #90DakikamaDokunma" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ve Plan, Bütçe ve Tüketici Komisyonu’na gönderilen önergenin kabul edilmesi durumunda Eylül ayında bu uygulama sonlandırılacak ve ilk iki aktarmadan 50’şer kuruş alınacak. İlk biniş ücreti ise 3,56’dan 3,46’ya düşürülecek.