GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Aralık 2020 Çarşamba 10:34

AK Parti’den sert tepki: O isimler mi çıkartılacak?

Gaziemir Belediyesi’nde evde bakım hizmetlerinin alanında çalışan 17 çalışanın işten çıkarılmasının ardından 28 işçinin emekli olması istendi. SGK hizmet dökümleri  talep edilen işçiler, kıdemleri ve yaşları yüksek olmasına rağmen zorlu işlerde görev verildi. İşten çıkartılacağı söylenen isim listesi tartışmalara neden oldu.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nde yıl sonu itibariyle işçi çalıştırma sisteminde revizyon kararı alan belediye yönetimi 28 kişinin SGK hizmet dökümünü istedi. Belediyeye, mevcut Başkan Halil Arda döneminden çok önce giren ve yıllardır çalışan personelin emekli olması istendi.  Yaşları ve çalışma kıdemleri personelin ortalamasının üzerinde olan çalışanların yenileneceği ve yerlerine idarenin takdiri ile yeni isimler alınabileceği belirtildi.

Belediye yönetimi işçilerden hizmet dökümünü isterken çoğunluğu saha ve alan dışında idari birimlerde görev yapan isimleri sahaya gönderdi. Bazı isimler çöp kamyonu, şoför, temizlik hizmeti ve park bahçe işleri gibi alanlara yönlendirildi. İşten çıkartılması düşünülen ve revizyonda belediyeden ayrılacağı düşünülen kişilerin isim listesi dolaşmaya başladı. Birçok isim, kendi tercihleri dışında zorlu işlere görevlendirildiklerini bu uygulamanın yıldırma politikası olduğunu iddia etti.

Öte yandan  evde bakım hizmetlerinin alanının daraltılması sebebiyle de 17 işçi işten çıkarılmıştı.

KİMSE KENDİSİNİ DEV AYNASINDA GÖRMESİN!
Duruma tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca belediye çalışanlarına yılbaşı ikramiyesinin “işsizlik” olarak çıktığını söyledi. Belediye Başkanı Halil Arda’yı işçi ve memur karşıtı olmakla suçlayan Atmaca, “Günü dolan emekçi kardeşlerimizin emekli olmasına itirazımız yok, ama bu insanlık onurunu incitecek şekilde olmamalıdır. Yeni işe alınacak kişiler gerçek ihtiyaç sahibi olmalı, partizanlık yapılmamalıdır. Hiçbir emekçi kardeşimize mobbing uygulanmamalıdır. Emekçi kardeşlerimiz üzerinde disiplin sopası ile baskı kurulmamalıdır. Tasarruf, emekçiler üzerinden olmaz. Tasarruf kaynakların verimli kullanılması ile olur. Belediyede ne yazık ki memurlar için sosyal denge tazminatları hala ödenmiyor. İmza bir insanın sicilidir. İmzasını inkar edenin sicili bozulur. Sendikanın görevi emekçinin haklarını savunmaktır. Sendika aldığı aidatlara göre değil, emekçinin menfaatine göre hareket etmeli, emekçinin yanında durmalıdır. Belediye kimsenin babasının mülkü değildir. Belediyenin gerçek sahibi halktır, emekçiler belediyenin kurumsal yapısını ayakta tutan en büyük güçtür. Kimse kendini dev aynasında görmesin” ifadelerini kullandı.