GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Eylül 2018 Çarşamba 13:43

AK Parti’den İzmir’de kadın açılımı: Büyükşehir’de Hotar, Konak’ta Kestelli mi aday?

İktidar partisinin 2019’da yapılacak yerel seçimlerde İzmir’de kadın adaylara ağırlık vereceği öne sürüldü. Büyükşehir adaylığı noktasında DEÜ Rektörü Prof. Dr. Hotar, Konak’ta ise Ticaret Borsası Başkanı Kestelli isimlerinin kulislerde ön plana çıktığı iddia edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  (Kulis Haber)Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçime kilitlendi. İzmir’de sürecin hareketli geçmesi bekleniyor. Ülke genelinde 16 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin yeni dönemde göstereceği refleks ise merak ediliyor.

Kentte şu an Menderes, Ödemiş, Selçuk, Kınık, Kiraz, Torbalı ve Kemalpaşa’da yönetimde olan partinin İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün yerel seçimler noktasında zaman zaman iddialı açıklamaları kamuoyuna yansıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma noktasında çok istekli olduğu belirtilen AK Parti’de aday adaylığına ilişkin kulis çalışmaları yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.

İktidar partisinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) karşısında elinde önemli kozların olduğu öne sürüldü. Büyükşehir Belediyesi için masada bulunan ve değerlendirilen isimler arasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İl Başkanı Aydın Şengül’ün olduğu iddia edildi. Ayrıca parti dışı bir tercih olarak da İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in ciddi anlamda düşünüldüğü aktarıldı.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN HOTAR İDDİASI!
Öte yandan İzmir Milletvekili olarak 3 dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın da Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilebileceği aktarıldı. Parti genel merkezinin İzmir’de kadın aday formülüne yönelebileceği iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi noktasında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de vereceği kararın büyük önem taşıdığı bilinirken AK Parti’nin her ihtimale karşı hazırlık içinde olduğu belirtildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile 24 Haziran seçimlerinde oluşturulan Cumhur İttifakı karşısında olası bir CHP-İYİ Parti ittifakının kentte dengeleri değiştirebileceği aktarıldı.

AK PARTİ KONAK’TA KESTELLİ’Yİ Mİ ADAY GÖSTERECEK?
İktidar partisinin ilçe belediyeleri noktasında da izleyeceği yol haritası merak ediliyor. Gerekli istişarelerin yapılacağı süreçte görevde olan isimlerin bir adım önde olduğu aktarılırken İzmir’in kalbi konumunda olan Konak’ta da kadın aday tercihinden yana refleks gösterileceği öğrenildi. 2014 yılında CHP’nin adayı Sema Pekdaş’ın karşısına rakip olarak eski Milletvekili İlknur Denizli çıkarılmıştı. Seçimi CHP’nin adayı Sema Pekdaş kazanmış ve Konak Belediyesi’nin ilk kadın başkanı unvanını elde etmişti. Gelinen süreçte de AK Parti’nin, CHP’nin Pekdaş’tan yana tercih göstereceği ön görüsüyle hareket edeceği iddia edildi. İktidar partisinin Pekdaş’ın olası devamı karşısında İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’yi sahaya sürebileceği belirtildi. Kestelli’nin ismi genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adaylığı noktasında da dillendirilmişti.