GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Aralık 2019 Çarşamba 12:34

AK Parti'den hem uyarı ve tepki: Gaziemir'de salgın hastalık yaşanabilir!

Gaziemir’de ait çöp toplama ve temizlik işlerini yapan şirketin iş bırakmasının ardından açıklama geldi. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Gaziemir halkı çok ciddi bir salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan Şeker Petrol Ürünleri Pazarlama İnşaat Gıda Nakliye İzolasyon Temizlik Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait 26 adet aracın faaliyetlerini durdurmasının ardından AK Parti’den açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

- ÇÖP KRİZİ İLE İLGİLİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: FİRMA SUÇ İŞLİYOR!

- GAZİEMİR’DE ÇÖP KRİZİ: KONTAK KAPATTILAR!

Atmaca: “Ne yazık ki en başından bu yana Gaziemir Belediyesi’nde devam eden ‘ben yaptım oldu anlayışının’ yeni bir yansımasını görüyoruz. Belediye Başkanı Sayın Halil Arda ve ekibi şimdiye kadar ‘en doğrusunu biz biliriz’ mantığı ile hareket etti. Aynı bakış açısı sürüyor. İlçe genelinde çöplerin toplanamayacak olmasının en önemli nedeni firmanın belediyede muhatap bulamaması olsa da burada bizi ilgilendiren konu halkın sağlığıdır. Gaziemirli hemşehrilerimizin kapısının önündeki çöpleri iki araç ile toplayamazsınız. Ayrıca burada sanayi siteleri, fabrikalar ve büyük işletmeler var. Gaziemir, bir belde belediyesi anlayışıyla yönetilemez.  Nüfusu ve günlük ziyaretçisi ile on binlerce kişinin geldiği ilçede çöp sorunu tartışıyor olmak belediye yönetimi açısından utanç vericidir.  Gaziemir Belediyesi’nin her konuda iş bilmez ve beceriksiz yöneticileri gelinen son durum itibariyle halkının sağlığını tehlikeye sokmuştur.  İlçemizde sorun kısa sürede çözülmezse bir salgın hastalık yaşanabilir. Acilen önlem alınmalı, gereken derhal yapılmalıdır” dedi.

AK Partili Atmaca, belediyenin Devlet Malzeme Ofisi’nden alımını yaptığı yeni çöp toplama araçlarının henüz ilçeye gelmediğini de belirtirken, Gaziemir’deki yaşanan sorun nedeniyle çözüm için çöp toplama aracı gönderen diğer ilçe belediyelerinin de sorun yaşayacağının altını çizdi. Atmaca, “Bir belediyede personel kanunen başka bir yerde çalıştırılamıyorken başka ilçeye araç gereç göndermek yasal olarak suçtur. Her ilçe ihalesini, çalışanlarını kendi ilçe sınırlarında hizmet vermek şartıyla yapabilir. Başka belediyelerden gönderilecek araçlar o belediye başkanı, yönetimi ve sorumlu amirlerini sıkıntıya sokacaktır. Kimse böyle bir şey yapmamalıdır” diye konuştu.

Atmaca, konuyla ilgili Gaziemir Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Valiliği’nin ilgili birimlerinin haberdar edildiğini de sözlerine ekledi.