GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Nisan 2021 Perşembe 08:41

AK Parti'den eleştiri yağmuru: Torbalı TT oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekilleri, İzmir'in Torbalı ilçesinde Belediye Başkanı İsmail Uygur'un hayatını kaybetmesinin ardından toplanan belediye meclisinde yapılan seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dağ, "Kendi belediye meclis üyelerine güvenmeyen, iradelerine ipotek koyan bu zihniyetin demokrasi ve özgürlükler ile ilgili tüm söylemleri hükümsüzdür" dedi. AK Parti İzmir ise konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açılan #TorbalıdaUsulsüzSeçim hashtagı ile tepkilerini dile getirdi.

AK Parti yönetimi ise akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunara seçime ve sonrasında yaşanan gelişmelere tepki gösterdi. Yönetim, #TorbalıdaUsulsüzSeçim hashtagı ile oy pusulası ile çekilen fotoğrafları ve seçimde divan başkanlığını yapan CHP’li meclis üyesi Özkan Yıldız’ın telefon konuşması sırasında ‘Devam böyle devam, fotoğrafa devam’ sözlerinin görüntülere yansıdığı videoyu paylaştı. #TorbalıdaUsulsüzSeçim hashtagı, kısa sürede Türkiye gündeminde, Trend Topicler arasında yer aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "CHP, İzmir'de yaptığı hizmetlerle değil, skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Kendi belediye meclis üyelerine güvenmeyen, iradelerine ipotek koyan bu zihniyetin demokrasi ve özgürlükler ile ilgili tüm söylemleri hükümsüzdür." ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekilli Ceyda Bölünmez Çankırı ise seçime ilişkin, "Açık oy gizli tasnif zihniyetinden gelen CHP’nin, dostlar alışverişte görsün kabilinden demokrasi anlayışı Torbalı’da ifşa oldu... Menemen’de yapılan usulsüzlüğün karşısında nasıl durduysak, Torbalı’da da aynı iradeyi göstereceğimizden şüphe duymayın! #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’ dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da tepkisini "CHP'nin demokrasi anlayışına hep birlikte bakalım. Meclis üyeleri, oy kabininde kimliklerini oy kullandıkları kağıtların üzerine koyarak fotoğraf çekildiler. İl Başkanlarına ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına bağlılıklarını ispat etmek zorunda bırakıldılar. #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’ ifadeleriyle dile getirdi.

AK Parti Cemal Bekle, "CHP'nin yeni demokrasi anlayışı: ‘AÇIK OY açık sayım’ #TorbalıdaUsulsüzSeçim" şeklinde paylaşımda bulundu.

AK Parti Yaşar Kırkpınar ise, ‘’ Torbalı’da antidemokratik yollarla yapılan bir seçimin ne bizim nede Torbalılı hemşehrilerimizin nezdinde hiçbir kıymeti yoktur. Torbalı’da demokrasi kaybettirilmiştir. #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’ dedi.

NE OLMUŞTU?
Belediye Başkanı Uygur'un vefatının ardından toplanan belediye meclisindeki seçimde başkanlığa Millet İttifakı'nın adayı Mithat Tekin seçilmişti.

Gizli oylamayla yapılan seçimin üçüncü turunda Tekin 17 oy, Cumhur İttifakı'nın adayı Özgür Erman Çağlar ise 14 oy almış, Çağlar, gizli oy ilkesinin ihlal edildiği iddiasıyla dava açmıştı.