GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Eylül 2023 Cumartesi 14:54

AK Parti'den CHP'ye kongre eleştirisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnani AK Parti, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Şebnem Bursalı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresinde yaşanan arbedeye değinerek eleştiride bulundu.

EGEDESONSÖZ- İl başkanını seçmek için sandık başına giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü seçiminde blok- çarşaf liste kavgası damgasını vurdu. Tarafların birbirine girdiği kongrede büyük gerginlik yaşanırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, eleştiride bulundu.

Sosyal medyadan kongredeki arbedeye değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bir il kongresi yapamayan bu arkadaşlar, ne İzmir’i ne de Türkiye’yi yönetebilir" ifadelerini kullandı. 



KAYA: KAYGIYLA İZLİYORUZ
Bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan geldi.  Kaya paylaşımında "CHP İzmir İl Kongresi'nde yaşananları "kaygıyla" takip ediyoruz! İzmir'in hoşgörüsü ve demokrasi kültüründen hiç mi nasibinizi almadınız! İzmir'in iradesini çantada keklik görüp, belediye imkanları üzerinden rant kavgasına girenlerin bu kente verebilecekleri hiçbir şey yoktur." dedi.

BURSALI: DAKİKA BİR GOL BİR!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ise, "YİNE CHP.. YİNE BİLDİK GÖRÜNTÜLER!! Dakika bir gol bir! İlk il kongresi ve adres bildik görüntüler bildik. İzmir gibi hoşgörü ve sevgi kentinde böylesine koltuk kavgasına tutuşan CHP kadroları, ülkeyi nasıl yönetebilir ki! Az kaldı! İzmir’i de kavgasız, gürültüsüz yönetmeye artık sadece 6 ay kaldı!" ifadeleriyle tepki gösterdi.

SAYGILI: İÇİNDE PARÇALANMIŞLIK VAR, DEMOKRASİ YOK
AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı CHP Kongresi'ne tepki olarak, "CHP İzmir’den kongre manzaraları! İçinde parçalanmışlık var, kavga var, yumruk var. Peki ne yok? Demokrasi yok, barış yok, hizmet derdi yok! Kalemiz dedikleri şehre bunu yakıştırmışlar (!)" ifadelerini kullandı.

İNAN: GENÇ KARDEŞLERİM SİYASET BU DEĞİL, ÖRNEK ALMAYIN
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, kongrede yer alan kavga görüntülerini paylaşarak, "CHP İzmir İl Kongresindeki şehrimize yakışmayan görüntüleri üzülerek izledim. Şiddet, siyasette hiçbir sorunun çözümü olamaz. Genç Kardeşlerim, siyaset bu değil lütfen örnek almayın. Olaylı kongre, CHP için İzmir'de sonun başlangıcıdır" dedi.