GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Şubat 2019 Perşembe 12:36

AK Parti’den CHP tepkisi: 31 Mart’ta ders alacaklar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, CHP’de gerçekleşen ve tepki toplayan aday değişikliği için, “Halkımızın temiz duygularını kullanarak menfaat kavgasına girenler, 31 Mart’ta unutamayacakları bir ders alacak. CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerileri olan Evlad-ı Fatihanlar ile değil, memleketine kurşun sıkanlarla ittifak yaptı. PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle istişare edilerek adaylar belirlendi. Atatürkçü, vatansever ve özgürlükçü İzmir halkı, bu durumu içine sindirmeyecek” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde aday listelerini seçim kurullarına iletti. İzmir’de sürecin en hareketli partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu. Parti Buca’da 3 kez aday değiştirdi.

İlk olarak Aydoğan Hepdemirgil ismi gündeme gelmiş daha sonra Suat Nezir Buca Belediye Başkan Adayı ilan edilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İzmir’de gerçekleşen aday tanıtım toplantısının ardından ise listelerin teslim edileceği son gün bir sürpriz yaşanmış ve Erhan Kılıç ismi aday olarak resmileşmişti.

Parti içinden değişikliğe tepkiler yükselmişti. CHP’nin parti içinde yaşadığı tartışmalı durum için AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şengül şunları söyledi:

CHP’de “millete hizmet” ve “adalet”, sözde kalmış kavramlardır. CHP içindeki makam kavgaları ve entrikalar, bu zihniyetin İzmir’e hizmet amacının olmadığını gösteriyor. Halkımızın temiz duygularını kullanarak menfaat kavgasına girenler, 31 Mart’ta unutamayacakları bir ders alacak. CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerileri olan Evlad-ı Fatihanlar ile değil, memleketine kurşun sıkanlarla ittifak yaptı. PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle istişare edilerek adaylar belirlendi. Atatürkçü, vatansever ve özgürlükçü İzmir halkı, bu durumu içine sindirmeyecek.