GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ağustos 2022 Cumartesi 20:38

AK Parti’den CHP’li Derinsu’ya çağrı: Hangi dershaneye gittiğini açıkla!

Gaziemir Belediye Meclisi’nde söz alan ve geçmişte girdiği bir sınavda dershanede gördüğü soruların çıktığını belirten CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu’ya tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziemir Belediyesi tarafından yöneltilen eleştiriler hakkında ‘hukuki işlem yapılacaktır’ açıklaması yapılırken AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’da sosyal medya hesabı üzerinden Derinsu’ya sorular yöneltti

EGEDESONSÖZ - Yaşanan tartışmalar ile gündeme gelen Gaziemir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde skandal sözler kullanılmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu gündem dışı konuşmalarda söz alarak KPSS sınavında yaşanan ‘soru’ krizi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Kendisinin başına da benzer bir durum geldiğini belirten Derinsu, bir dershanede yapılan ek derse girdiğini ve burada sınavda olan soruları gördüğünü belirtti. Derinsu ayrıca, “Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sınavı sonucunda dün gece yine bir çocuk oyunu gibi bir şey yaşadık. ÖSYM Başkanı görevden alındı. Neden? Yandaş bir yayınevinin yapmış olduğu deneme sınavlarındaki sorunun şıklarının dahi yeri değişmeksizin sınav kitapçığında yer verildi. Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz bu ülkede. Benim girdiğim 2010'daki üniversite sınavında da benzer bir şey yaşamıştık. O zaman da yandan bir dershane, son anda ek ders koydu. Arkadaşlarım beni aradı ve ‘Mantık ile ilgili ek ders koydu bizim dershane, gitsek mi gitmesek mi?’  dedi. Bende kaçak öğrenci olarak gittim. Bir bilgi bir bilgidir gidip öğreneyim bizim dershane vermiyor… İyi ki son anda gitmişim. Yemin ediyorum sınavda gözlerim fal taşı gibi açıldı. Bi baktım 2 tane mantık sorusu çıktı. Matematikte birinci ve ikinci bölümde ful çıkardım. O ders sayesinde. O duyum nasıl geldi? 40 sene sonra mantık sorusu çıkacağı bilgisi birilerine nasıl ulaştıysa, işte bugün de aynı şey hala yaşanıyor. Aradan geçmiş 12 yıl. Bu ülke maalesef kul hakkı yiyor” ifadelerini kullanmıştı.

YEDİĞİN KUL HAKLARININ HESABINI SANA VE SANA ARKA ÇIKANLARA SORACAĞIZ!
Açıklamaların üzerine tepkiler üst üste gelirken, AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, sosyal medya hesabından Derinsu’ya yüklendi. Derinsu’ya sorularını yönelten Atmaca, şu ifadelerini kullandı;

“Belediyenin arkasına saklanma, avukatsan kendin cevap ver İzel Zenginobuz Derinsu; Avukat olmana rağmen! Dünkü sorularımıza cevap veremedin, kendini savunamadın. Belki 'SUS' dediler bilemiyorum. Ama delil ve ispatlı bu soruma cevap verebilecek misin? Yoksa 'SUS PUS' olmaya devam mı edeceksin?  Matematikte mantık konusu bir ek ders ile kavranıp, gördüğün her soruyu hatasız yapabileceğin kadar basit bir konu değil. KPSS sınavı sonrası “Yandaş bir yayınevinin yapmış oluğu deneme sınavlarındaki sorunun şıklarının dahi yeri değişmeksizin sınav kitapçığında yer verildiği. Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz. Benim girdiğim 2010'daki üniversite sınavında da benzer bir şey  yaşamıştık” diyorsun. “Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz” dediğine göre, demek ki dershanede gördüğün sorularla sınavda gördüğün soruların şıkları dahi aynı olduğu için gözlerin fal taşı gibi açıldı. Alttaki resimler 2010 yılı YGS ve LYS sınavlarındaki matematik sorularının konu dağılımları. 2010 yılı YGS sınavında matematikte sadece ve sadece “1” mantık sorusu var.  2010 yılı LYS sınavı matematik sorularında ise ”Hiç” mantık sorusu yok! Şimdi tekrar soruyorum;  2 mantık sorusu demiştin, 1 mantık sorusu çıktı. Başka yalanların var mı? Cevapladığın diğer soru hangi branştan? Seni davet eden arkadaşların kim? Gittiğin dershane hangisi? Bu haksız ve kanunsuz işlemin parçası olarak neden polise ya da savcılığa gidip suç duyurusu yapmadın? Hakkını yediğin sıralamada haksızca önüne geçtiğin binlerce gençten özür dileyecek misin?  Bedava peynir fare kapanında olur, bu kıyak karşısında herhangi bir hizmette bulundun mu? Başka sınavlarda başka tüyolar aldın mı? Malum dershaneden aldığın bilgilerle başka soruları da haksız biçimde cevapladın mı? Seni o gün çağıran arkadaşların bugün neredeler? Bence yediğin kul hakkı ve hak etmediğin başarılardan dolayı derhal istifa et. Çünkü biz bu işin arkasını bırakmayacağız. Yediğin kul haklarının hesabını sana ve sana arka çıkanlara soracağız!"