GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2020 Çarşamba 18:41

AK Parti’den CHP’li Başkan Arda’ya o teklif için tepki: Kendini gülünç duruma düşürdü!

Cami ve hastane alanlarının hazineye borçlar karşılığında devredilmesi teklifinde bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Arda’ya tepki geldi. AK Partili Atmaca, “Halil Arda tarafından hiçbir araştırmaya bile konu edilmediğini düşündüğümüz İmar Planlamalarında Cami yeri ve hastane yeri olarak planlanmış bu yerlerin Hazineye bedelsiz devir edildiğinden bile bir haber olan belediye başkanı basiretsiz yönetimine bir komik meclis kararı daha alarak kamuoyu nezdinde kendini gülünç duruma düşürmüştür” dedi.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi Meclisinde AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Uğur İnan Atmaca açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Halil Arda’nın cami ve hastanelerin yer aldığı bazı arsaların vergi borçları için hazineye devredilme teklifine tepki gösteren AK Partili Atmaca şunları söyledi:

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ve bazılarının içerisinde hali hazırda camiler ve hastane bulunan belediyemize ait arsaların belediyenin vergi borçlarına mahsup edilmek üzere Hazineye devri ile ilgili olarak Mart ayın ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil Arda tarafından konu meclis gündemine getirilmiş ve komisyonlara sevk edilmiştir.

Halil Arda tarafından hiçbir araştırmaya bile konu edilmediğini düşündüğümüz İmar Planlamalarında Cami yeri ve hastane yeri olarak planlanmış bu yerlerin Hazineye bedelsiz devir edildiğinden bile bir haber olan belediye başkanı basiretsiz yönetimine bir komik meclis kararı daha alarak kamuoyu nezdinde kendini gülünç duruma düşürmüştür.

Bahse konu arsaların bazılarının geçmiş dönem Belediye başkanları tarafından üzerlerine cami ve hastane yapılması için meclis kararı ile bedelsiz olarak Kamu kurumlarına tahsis edildiğinden bile habersiz olan belediye başkanı çevir kazı yanmasın mantısı ile iş yapmamanın da verdiği rahatsızlık ile Kamuoyuna iş yapıyorum belediyenin borçlarını ödüyorum algısı yaratmak çabasındadır. Bu güne kadar elle tutulur hiç bir proje ortaya koyamayan sadece Memur ve işçilerin kazanılmış sendikal hakları üzerinden tasarruf etmeye çalışan haklarını gasp eden imzaladığı sözleşmeyi inkar eden, bunun yanı sıra YABO denen projeye yıllık 1 milyon TL harcayıp 4 tane öğrenciyi bile yurt dışına gönderemeyen, gelir gelmez sıfır makam araçları alıp özel sekreterine ciddi rakamlarda maaş ödeyen. Seydaş adında bir şirketi emlakçılara kurdurup belediyenin neredeyse tüm mallarını ve işletmelerini bu şirkete devir eden bu şirkete Özel sekreterini münferiden yetkili olarak yönetim kurulu başkan yardımcısı atayan Belediye Başkanı Halil Arda hazineye zaten bedelsiz devir edilmesi gereken cami ve hastane yerlerini algı yaratarak ödemediği vergi borçlarına sayılmasını istemektedir.

Biz her alanda Belediyenin kurumsal hafızasını sildiniz sayın başkan diye boşuna söylemiyoruz. Halil Ardanın saltanat kurduğu tasarrufu elden bırakıp memur ve işçiden keserek başkanlık katını ve YABO bürosuna mutfağından aşçısına kadar özel makam bölümlerinden dinlenme odasına kadar binlerce TL para harcadığı gözler önündedir. Belediye Başkanı Halil Arda kenti yönetemediği gibi aldığı kararlar ile Belediyenin edinilmiş milyonlarca TL malını mülkünü de bir kişinin yetkisine münferiden terk etmiştir. Gaziemir tarihinde görülmemiş bir yönetim sergileyerek adını tarihe kara bir leke olarak yazdırmak üzeredir.