GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2024 Salı 19:12

AK Parti'den 'Çankaya Otoparkı' açıklaması: Yeter ki Konak rahat nefes alsın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması gündeme gelen Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili olarak tartışmalar sürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın yaptığı "otoparkı yıktırmayız" açıklaması sonrası büyükşehir belediyesi, yıkım yerine güçlendirme konusunda Çevre, Şehircilik Müdürlüğü'nü işaret etmişti. Çankırı ise yeniden açıklama yaparak üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar aldığı gerekçesiyle yıllardır gündemde olan Otopark, yıkım kararı ile yine kentin gündemine oturdu. Günde 3 bin 500 aracı ağırlama kapasitesine sahip Çankaya Katlı Otopark, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla yıkım onayı aldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın yaptığı "otoparkı yıktırmayız" açıklaması sonrası büyükşehir belediyesi, yıkım yerine güçlendirme konusunda Çevre, Şehircilik Müdürlüğü'nü işaret etmişti.  

Çankırı ise yeniden açıklama yaparak üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Çankırı’nın açıklaması şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda Sn. Cemil Tugay, özellikle Kemeraltı esnafını yok saymak suretiyle Çankaya Katlı Otoparkı’nı ‘yıkmak zorundayız’ demişti.

Konuya ilişkin yaptığımız açıklama ile önceliği yapmak değil yıkmak olan yaklaşımın karşısında olduğumuzu net bir şekilde dile getirdik.

Gösterdiğimiz irade karşısında söylemleri değişen Büyükşehir yönetiminden “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bize yazı gönderirlerse biz de gereğini yaparız” açıklaması geldi.

Biz bu sorunun ilk günden beri takipçisiydik ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. İktidar partisi olarak bu konu özelinde üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincinde olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Yeter ki esnafımız ve Konaklı hemşehrilerimiz bu sorunla yüzleşmesin ve rahat bir nefes alsın...