GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Haziran 2021 Pazar 23:45

AK Parti’den Başkan Soyer’e ‘içme suyu’ eleştirisi

İzmir’in bazı ilçelerinde yaşanan şebeke suyu sıkıntısı sonrasında AK Partililerden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yönelik eleştiriler geldi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Menderes, Gaziemir ve Karabağlar ilçelerinde yaşanan şebeke suyundaki tat ve koku değişimi vatandaşların tepkisine neden oldu. Tepkiler sosyal medya üzerinden büyük yankılarla dile getirildi.

Tepkiler üzerine İZSU açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, kısa süreli bir arıza yaşandığını ancak yaşanan sorunun insan sağlığına dair olumsuz bir etkisi olmadığı aktarıldı.

İZSU'DAN ARIZA KAYNAKLI SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

‘ÜLKENİN BÖYLE BİR FACİAYI TECRÜBE ETMEK İSTEYECEĞİNİ SANMIYORUM’
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de yaşanan olaylar hakkında sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sürekli yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘bizi bir de iktidardayken görün’ sözleri üzerinden eleştirdi. Sürekli ‘İki yıllık yerel iktidarında körfez kokusuna, içme suyu kokusunu ekleyen, trafiği çileye çeviren Soyer, " Bizi bir de iktidardayken görün." demiş! Ülkenin böyle bir faciayı tecrübe etmek isteyeceğini hiç sanmıyorum’ dedi.

Sürekli ayrıca İZSU'dan yapılan açıklamayı yetersiz bularak 'CHP’li Büyükşehir Belediyesi; İzmir’i tümüyle hiçe sayacak boyutta bir duyarsızlık içinde! On binlerce insan gün boyu can havli içinde, “Sularımız kokuyor!” isyanındayken; sosyal medyada infial yaşanırken; İZSU sadece bir cümlelik açıklamayla durumu geçiştiriyor! Şikâyetleri yerinde inceleyen yok! Cadde ve sokaklara akıtılan tonlarca suyun hesabını veren yok! Halkın karşısına çıkıp tatmin eden bir açıklama yapan hiç yok! Bu şehrin insanları; insan sağlığı bu kadar mı değersiz? Kabus gibi… Ve gerçekten sözün bittiği noktadayız' açıklamalarında bulundu.

‘İZMİR, İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAMI HAK EDİYOR!’
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘İzmir'de yıllardır kötü kokudan şikayetçiydik. Maalesef bugün o kötü koku içme sularımıza da bulaştı. İzmir, insan onuruna yaraşır bir yaşamı hak ediyor!’ ifadelerini kullandı.