GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2020 Çarşamba 12:02

AK Parti’den Baro’nun etkinliğine tepki: Bu birliktelik İzmir’i yansıtmıyor!

İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel’in, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın katılacağı canlı söyleşi için sosyal medya hesabından açıklamalar yapan AK Partili Sürekli, “Bu birliktelik, ne bugünün ruhuna yakışmıştır ne milli değerlerine sonuna kadar sahip çıkan İzmir’i ne de İzmir barosunu yansıtmaktadır” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Barosu tarafından düzenlenen 23 Nisan Özel Yayını’nda gerçekleşecek olan Başkanlık Rejimi ve Parlamenter Sistem programına tepki gösterdi.

İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel’in, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın katılacağı canlı söyleşi için sosyal medya hesabından açıklamalar yapan AK Partili Sürekli sert ifadeler kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na vurgu yapan Sürekli şunları söyledi:  23 Nisan coşkusu, terörü meşrulaştırmaya çalışanların temsilcisinin katıldığı İzmir barosunun düzenlediği etkinlikle gölgelenemeyecektir. Bu birliktelik, ne bugünün ruhuna yakışmıştır ne milli değerlerine sonuna kadar sahip çıkan İzmir’i ne de İzmir barosunu yansıtmaktadır.

Milli iradenin ve egemenliğin ilan edildiği günün yıl dönümünde; yan yana gelerek bu bölücü etkinliğe imza atanlar; vatanın bölünmez bütünlüğünü tehdit edenler ile Cumhuriyet’in kurucusu olmakla övünenler ve hak savunucuları olunca; durumun vahameti büyümüştür.

Canını hiçe sayacak kadar vatanını seven İzmirlilerin hak ve hukuk savunucuları bunlar olamaz! İzmir adliyesinin önünde teröre geçit vermemek için şehit düşen Fethi Sekin ve tüm şehitlerimizin kahramanlıklarını yok sayan İzmir Barosu yönetimini kınıyoruz