GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mayıs 2017 Pazar 17:43

AK Parti'de yeni dönem: İzmir milletvekilleri ve başkanlar ne dedi, ne mesaj verdi?

AK Parti 3. Büyük Olağanüstü Kongresi için start verildi. İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları görevi Başbakan Yıldırım’dan devralacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek mesajları verdi, yeni dönem için önemli açıklamalarda bulundu.

EGEDESONSÖZ - AK Parti’deki tarihi kongre için onlarca otobüs ile Ankara’ya çıkarma yapan İzmir teşkilatı, partideki yeni dönemin heyecanına ortak oluyor.

İzmir’in AK Partili milletvekilleri, belediye başkanları ile İl Başkanı Bülent Delican yaptıkları açıklamalarda hem yeni dönemi değerlendirdiler hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek mesajları verdiler.   

İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Necip Kalkan, Egede Son Söz’e önemli değerlendirmelerde bulundu.

DELİCAN: ATILIM DÖNEMİNİ BAŞLATACAĞIZ!
İzmir İl Başkanı Bülent Delican açıklamasında, “Yeni dönem için gayet memnunuz.  Bu bizim için olağanüstü bir kongreydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar siyasette olması için bizim için önemli. Bundan sonraki süreçte yolumuza onunla birlikte devam edeceğiz. Bu arada başbakanımıza da süreçte vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. İzmir için milletvekili olarak da yaptıkları ortada. Kongrede heyecan son derece yüksekti. Ama biraz üzüntülüydük. Yolda kaza geçirdik. Polatlı’ya git Ankara’ya gel arası oldu bizim için. Sonrasında oyumuzu kullandık. Bu kongreden sonra Türkiye için atılım dönemini başlatacağız. Partimiz için ülkemiz için hayırlısı olsun” dedi.

DAĞ: BU GÖREV BİR SORUMLULUK ARTIŞI
2012 kongresinde yedek üye olarak başladığım parti görevini MKYK asil üyesi olarak yeniden sürdüreceğim. Olağanüstü ve olağan kongreler yaşadık. Eski başbakanımız Davutoğlu göreve geldiğinde mevcut MKYK listesi değişmemişti. Onun dışında tüm genel başkan değişikliklerinde aynı zamanda listelerde değişti. İzmir’den sayın başbakanımız ve ben MKYK asil üyesi olarak listede yer aldık. Diğer vekil arkadaşlarımızda yerlerini korudu. Sadece Nükhet Hanım yeni listede yer almadı. Siyasette makamlar ve mevkiler aynı zamanda bir merhaledir. Bu görevi bir sorumluluk artışı olarak değerlendiriyorum. Yine İzmir’den vekil arkadaşlarımız ve başbakanımızın liderliğinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Teşkilatımızla, halkımızla bir arada olacağız.

2019 seçim sürecinde yapmamız gereken çok şey var. İzmir’de de kendimizi anlatmamız hususunda yapmamız gereken birçok şey buluyor. İzmir’i de, siyaseti de biliyouz. Daha iyisini yapmaya devam edeceğiz.  

KALKAN: ŞİMDİ SIRA BİZDE
İzmir Milletvekili Necip Kalkan yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “ Demokrasi, Değişim ve Reform ilkesiyle 3. Büyük Olağan Kongremizi gerçekleştirdik. Kurucu Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan oylama sonucunda yeniden partimizin Genel Başkanı olacak. Vatandaşlarımız 16 Nisan'da üzerine düşeni yaptı. Şimdi sıra bizde. 2023 Hedefindeki Yeni Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor. Partimizde yapılan her kongre Sn. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bizleri yenilenmeye, gençleşmeye götürmüştür. Bundan böylede yeniliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. 

 

HASRET VUSLATA DÖNÜŞTÜ

Diğer yandan İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek mesajları verdi. İşte o mesajlar:

Kerem Ali Sürekli: 998 günlük hasretten sonra, Vuslata erdik çok şükür. Evinize hoş geldiniz, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan

Mahmut Atilla Kaya: Hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz

Bülent Soylu ( Menderes Belediye Başkanı): Ankara Arena'da, kurucu liderimizle yola devam kongremizde coşku dorukta.

Mahmut Badem ( Ödemiş Belediye Başkanı): AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongre başlıyor, #YeniAtılımDönemi için hazırız.

Arif Uğurlu ( Kemalpaşa Belediye Başkanı): Sayın Cumhurbaşkanım. Evinize hoş geldiniz. Bugün bu şarkı burada bitmez diyerek, sefere çıktığnız 14 Ağustos 2001'deki kadar sevinçli ve mutluyuz.

Saliha Özçınar ( Kiraz Belediye Başkanı): Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı Kiraz’da ağırlamak onur ve gurur vericiydi. Babamın hayalini gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.

Dr. Sadık Doğruer ( Kınık Belediye Başkanı): “Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Bu dört ilke, istiklal ve istikbâlimizin teminatıdır.”