GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Aralık 2018 Perşembe 16:29

AK Parti’de krize neden oldu: İt-çakal polemiği!

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in danışmanı sosyal medyadan parti içindeki bazı isimlere “çakallar” dedi. Başlayan tartışmada ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyesi sert tepki gösterdi. Yaşanan polemikte “çakal” sürüsüne “it” yanıtı geldi.

EGEDESONSÖZ-  Yerel seçim öncesinde Denizli Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi’yi aday göstererek İzmir’de çalışmaları hızlandıran AK Parti’nin ilçelerdeki yoğun mesaisi ise devam ediyor.  2014 yerel seçimlerine göre İzmir’de 30 ilçenin 7’sini alan AK Parti sayıyı daha yukarıya çıkartmak için çabalıyor. Henüz ilçe belediye başkan adaylarını belirlemeyen AK Parti’de “it-çakal” polemiği patlak verdi.

AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in danışmanı Halit Tunç sosyal medyadan yaptığı paylaşımda , “10 Ocak’tan sonra sıra, çevremizi saran çakal sürüsüne gelecek. Bu kış aç çakallar için çok zor geçecek. Stoklarını yapsınlar” ifadelerini kullandı. Tunç’un açıklamasına AK Parti’den sert tepki geldi.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın yönetim kurulunda yer alan Ali Yadık, tepkilere neden olan paylaşım için, “Hal-İt Bey gibi, AK Partililere ‘çakallar sürüsü’ diyen başkan danışmanları da var bu memlekette. 10 Ocak geç olur hemen başla” dedi. Tunç’a bir tepki de başka bir yönetim kurulu üyesi  Emre Tezcan’dan geldi. Tezcan, “İt ürür, kervan yürür. Dünü belli olmayanın yarını da belli olmaz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in meclis üyesi olan  Sevil Duran da duruma tepki gösterdi. Duran, “10 Ocak’tan sonrayı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiye kadar yaptıklarım sonraki yapacaklarımın teminatıdır. Her şekilde varım. Gerçekten zilimi çalmayı unutma” yorumunda bulundu.

ALGI YÖNETİMİ Mİ?
Belediye Başkanı Görmez’e parti içinde ve dışında muhalefet eden isimleri, sosyal medya hesapları ve kurduğu bazı internet siteleri üzerinden karalamakla suçlanan Danışman Tunç’un kendisine ait birçok web sitesi de bulunuyor. Tunç’un, özellikle seçim dönemlerinde ilçede kara propaganda yaptığı, fake hesaplar ve sahte isimler üzerinden Görmez’e muhalefet edenleri ağır bir şekilde eleştirdiği iddia ediliyor.