GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2017 Cumartesi 13:26

AK Parti’de ‘koordinatör’ Aşlık’tan ‘kraldan çok kralcı’ uyarısı!

Anayasa değişikliğinin meclisten geçmesinin ardından referanduma yönelik çalışmalar başladı. Manisa ve Muğla Koordinatörü AK Parti İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık, “Televizyonlara kraldan çok kralcı tipler çıkartılmamalı” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı sistemi değişikliğinin TBMM’de başlayan yoğun maratonu gece geç saatlerde sona erdi.

Birinci turun ardından ikinci tur ve değiştirilen 18 maddenin tamamı oylandı. Değişiklik, TBMM’den AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla geçerken saha çalışmalarına yönelik uyarı gecikmedi.

AK Parti İzmir eski Milletvekili Manisa ve Muğla İlleri Koordinatörü Ali Aşlık, halkın karşısına ve televizyonlara çıkacak kişilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Referandumda “evet” diyecek kişileri özenle seçilmesini ve halkın karşısında konuşacakların da iyi belirlenmesini istedi. Aşlık, “Referandum sürecinde televizyonlara çıkacak evetçiler kraldan çok kralcılar, buyurgan tipler olmamalıdır. Sürece ciddi zarar veriyorlar.  Bu süreçte mütevaziliği elden bırakmayan, halkın hassasiyetlerini bilen, Anayasa değişikliğinin getirisini iyi kavrayanlar konuşmalıdır” dedi.