GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ekim 2023 Cumartesi 12:14

AK Parti’de kongre günü… Yeni yönetimde İzmir’den kimler var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek aday olduğu 4’ncü Olağanüstü Kongre’de MKYK listesi, yedek üye adayları, Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için adaylar belli oldu. 76 kişilik yeni yönetimde İzmir’den 5 isim yer alacak.

EGEDESONSÖZ- AK Parti 4’üncü Olağanüstü Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adaylığı ile gerçekleştiriliyor.

Erdoğan’ın yeni dönemde MKYK, Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için belirlediği isimler belli oldu.

İzmir’den ise 5isim listeye girdi. Genel Başkan Yardımcılığı görevi yapan Hamza Dağ, MKYK’daki yerini korurken 2019 seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı olan, eski bakan Nihat Zeybekci ile İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, MKYK listesinde asil üye olarak yer aldı. MKYK yedek üye adayları arasında ise 2018 seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı olan ve partide bir dönem Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı yapan Emre Cemil Ayvalı yedek listede yer aldı.

AK Parti’nin eski roman milletvekili Cemal Bekle ise Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu’nda asil üye adayı olarak kendine yer buldu.