GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ekim 2016 Salı 10:23

AK Parti'de gözler Ankara'da: 4 ilçenin yeni başkanları kimler olacak?

AK Parti İzmir’de genel merkez tarafından istifaları alınan üç ilçede başkan adayları Ankara’da... Ayrıca daha önce istifa eden Urla’da da yeni başkan seçilecek.

EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’nin istifalarını aldığı Bayraklı, Karabağlar ve Bergama’da yeni ilçe başkanını belirlemek için başlatılan süreç devam ediyor.

Antalya Milletvekili İzmir Koordinatörü Mustafa Köse’nin İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte yaptığı ilçe ziyaretleri ve sonrasında Teşkilat Başkan Yardımcısı Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım’ın çalışmalarının ardından isimler netleşmişti. Üç ilçede bazı isimler Ankara’ya davet edilirken görüşme ileri bir tarihe ertelenmişti. Ertelenen görüşme ve karar alınma süreci yeniden başlatıldı. Genel merkez üç ilçeden ismi başkanlık için öne çıkan isimleri yeniden Ankara’ya davet etti.

Buna göre Ankara’ya Bayraklı için Tanfer Kemerli, Bilal Kırkpınar, Halil Polat, Özgür Hızal, Veysel Güldoğan, Abdullah Süer ve Erkan Özkan çağrıldı.

Karabağlar için Aykut Dikencik, Kazım Erten, Ahmet Tatar, Engin Uğurlular’ın gelmesi istenirken Bergama için ise Hakan Koştu, Ahmet Dağdelen ve Melih Sağlam Başoğlu davet edildi.

Parti’de, aynı anda istifaları alınan üç ilçe dışında daha önceden görevinden ayrılan Urla İlçe Başkanı Safiye Özcan’dan boşalan koltuk için yeni isim belirlenecek. Şu anda vekaleten ilçe başkanlığının yürütüldüğü ilçe için ise Ahmet Çetin Tutar, Ahmet Olgun Bilici, Şahin Emre ve Önder Şengüler çağrıldı.

VE KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI 
AK Parti Genel Merkezi'nde bugün saat 14:00’te başlayan maratonda ilçe başkan adayları teşkilat başkanlığında görüşme odasına alındı. 

Görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İzmir Koordinatörü Yardımcısı Murat Yıldırım, Koordinatör Milletvekili Mustafa Köse, İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Teşkilat Başkanı Abdurrahman Tosun da hazır bulunacak. Dört ilçede öne çıkan isimlere görevleri tebliğ edilecek ve yeni ilçe başkanı olarak İzmir’e gönderilecek.