GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Eylül 2016 Perşembe 19:43

AK Parti’de görevden alınan 3 başkan konuştu: FETÖ iddialarına yanıt!

Genel Merkez tarafından görevden alınan 3 ilçe başkanı Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunurken, FETÖ bağlantısı iddialarına da yanıt verdi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İzmir Koordinatörü Murat Yıldırım kentte bir dizi görüşmede bulunduktan sonra raporunu Genel Merkez’e sundu.

Genel Merkez, Yıldırım’ın raporu doğrultusunda flaş bir karar aldı.

Kongre ile görev gelen Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz ve Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü'nün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifaları istendi. Kararın ardından istifa dilekçeleri Genel Merkez'e gönderildi.

Karar sonrası AK Parti cephesinden koordinasyon eksikliği ve performans düşüklüğü açıklaması gelse de kulislerde 3 başkanın Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle görevden alınmış olabileceği konuşuldu.

Üç başkan görevden alınma kararının ardından ilk kez Egedesonsöz’e konuşurken bu iddialara da net yanıt verdi.



Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan kararı değerlendirirken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki soruşturma kapsamında eşinin öğretmenlik görevinden açığa alınması ekseninde  FETÖ iddialarını da yanıtlandı.

Gülcan, "Genel merkezin takdiridir. Biz 15 Temmuz'da sokağa ölüme ve ölümüne çıktık. Görevler gelip geçicidir. Bundan sonra AK Parti'nin bir üyesi olarak mücadeleye devam edeceğiz. AK Partili bir başkan olmak şereftir" dedi.

ÇAMUR ATAN OLURSA...
Gülcan, "Bizim yaptığımız, yapacağımız bellidir. Bizim FETÖ'cülerle mücadelemiz 15 Temmuz’da başlamadı… 17-25 Aralık'tan sonra Bayraklı'da FETÖ'cülerle mücadele ettim. Tüm Bayraklı şahittir. Benim duruşum, tavrım ve belli... 17-25 Aralık öncesi bazılarının ticari ilişkileri, sohbetleri vardı. Ben avukatım, 2 bin 200 civarında müvekkilim vardır. Bir tanesi FETÖ'cü değildir. Hiçbir toplantılarına katılmışlığım yoktur. Üniversite yıllarım boyunca farklı bir cemaatin yurtlarında kaldım. FETÖ'cülere karşı 1970'lerden beri mücadele eden bayrağına, vatanına, milletine, devletine ölümüne bağlıyım. FETÖ'cülerin gerçek yüzünü 90'lardan beri biliyordum. Yeni değil... Üniversitede FETÖ'cü abilerin şahsıma kanca atmak istediğini ve onları terslediğimi söyleyebilirim. FETÖ'cü avukatlarla olan arkadaşlıklarımı bile sonlandırdım. Çamur atan olursa izi elinde kalır" diye konuştu.

EŞİMİM DURUMUYLA BENİM DURUMUMUN BİR ALAKASI YOK
Eşinin öğretmenlik görevinden açığa alınmasıyla ilgili de konuşan Gülcan, "Somut bir sonuç yok. Onun da FETÖ'yle bağlantısı yok. Bir iki şahsi hatası var. Yüzünün akıyla çıkacağını düşünüyorum. Gözaltı ve adli soruşturmada herhangi bir şey yok. Bu konunun çarpıtılması hoş değil. Herkesin kendine göre bir aile hayatı var. Herkesin başına gelebilecek bir şey... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kardeşi de gözaltına alındı. Milletvekillerinden de aynı şekilde, akrabaları gözaltına alınan, açığa alınan var. Eş durumumla benim durumumun bir alakası yok. Tamamen teşkilat içinde bir yapılanma çerçevesinde yapılan bir şey. Kendi performansımızla ilgili tasarrufta bulunulmuş bir durum. Partimizin yetkili organlarının aldığı karar başımızın üstünde" dedi.



HER GÖREVE HAZIRIZ!

Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz ise, "Parti teşkilatımızın vereceği her türlü göreve hazırız. Genel merkezin isteği üzerine istifalarımızı verdik" açıklamasını yaptı. 

Durmaz, ilçede FETÖ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen Bakırçay Sanayici İşadamları Derneği'ne aktif üyeliği bulunmasından dolayı ortaya atılan iddia için ise, "Doğrudur bu derneği üyesiydim. 17-25 Aralık'tan sonra her ne kadar istifa dilekçemi yollamış olsam da istifam kabul edilmemiş. Ben bunu daha sonra öğrendiğimde 2016 Ocak ayında noter vasıtasıyla da istifa ettim. Süreçte hiçbir şekilde ne aidat ödemişim, ne gidip gelmişi. Bu bağdaştırma doğru değildir. Ben kendimden eminim. Beni bu FETÖ gerekçesiyle görevden almışlarsa kendileri bilir. Ama ben AK Partili’yim. Parti teşkilatlarımız ne görev verirse yeniden görev almaya hazırım. Partimizi seviyoruz. Bu iddiaları doğru bulmuyorum. Boynumuz kıldan incedir. Görevi bizden daha iyi yapacak arkadaşlarımız gelir" diye konuştu.



KUTLU YÜRÜYÜŞÜN NEFERİ OLARAK DEVAM EDECEĞİM
Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü de, "Büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı görevinden Sayın Genel Başkanımızın takdirleri doğrultusunda 31.08.2016 tarihi itibarı ile yönetim  kurulumla birlikte istifa etmiş bulunmaktayım. Bu şerefli vazifeyi 3 yılı aşkın bir süre yapmama vesile  olan tüm parti yetkililerime şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile, sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürdürdüğümüz ve sadece dünya Müslümanlarının değil tüm mazlum milletlerin umudu olan bu kutlu yürüyüşün bir neferi olarak çaba ve gayretlerimin bundan böyle de devam edeceğini belirtmek isterim" dedi.

İDDİAYA YANIT
Körüklü, FETÖ'den gözaltına alınan AK Parti Karabağlar İlçe eski Başkanı Osman Sakman'a ziyareti ve bu ziyaret ilişkin fotoğraflar nedeniyle ortaya atılan ilişkilendirme iddiaları için ise şunları söyledi: 14 Ağustos tarihinde 3 tane eski ilçe başkanımızı ziyaret ettik. Bir de meclis üyelerini ziyaret ettik. Bu görüşme esnasında 'Gel parti faaliyetlerine katıl. Seni sahada görmek istiyoruz' dedim. O da, 'Geleceğim başkanım' dedi. Bu ziyaretten 4 gün sonra Osman Bey'i gözaltına aldılar. Biz o zaman öğrendik ki Şelale Eğitim Kurumları'nda hissesi varmış. Ben bunu daha önce basında dile getirmiştim. Ölçü ne? Kriter ne? Bunların okuluna gittin mi? Ben Çınarlı Meslek Lisesi İnşaat Bölümü'nden mezunum. Bank Asya'da hesabın var mı? Bırak hesabı bir kere bile havale gelmemiştir. Mütevelli heyeti meselesi... Hayatımda bir kere bile bulunmadım.