GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Aralık 2016 Salı 12:50

AK Parti'de gezi krizi: Cumhurbaşkanı’nı değil Karabağ’ı tercih ettiler!

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın programı varken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın organize ettiği Karadeniz seyahatine katılan AK Partili meclis üyeleri hakkında işlem yapılması kararı alındı. İl Başkanı Bülent Delican, “Yapılan yanlış... Kendilerini uyarmıştık” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir programı sırasında Bayraklı’da seyahat krizi yaşandı.

Devletin iki önemli isminin İzmir ziyareti öncesinde İl Başkanı Bülent Delican ve milletvekilleri tüm teşkilatları dolaşıp Tire’de yapılacak mitinge katılımın önemini anlattı. İzmir’in her ilçesinden binlerce kişi Erdoğan ve Yıldırım’ın konuşmasını dinlemek için Küçük Menderes’e gitti.

Erdoğan ve Yıldırım’ın öğle saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı’na indiği Cuma günü Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın organize ettiği Karadeniz seyahatine Bayraklı Belediyesi’nin AK Partili meclis üyeleri de eşleriyle birlikte katıldı.



Sabah saatlerinde uçakla önce Ordu’ya giden heyet programın birinci gününde Giresun ve Ordu seyahati yaptı. Aynı gün Ordu’da otelde kalan heyet daha sonra ikinci gün Trabzon’a geçti. Programın üçüncü ve dördüncü günü de Rize’de turistik yerler ziyaret edildi. Son akşam ise yöresel müzik ve eğlence eşliğinde gala yemeği düzenlendi. Gezi heyeti Pazartesi günü Trabzon’dan İzmir’e döndü.

KİMLER KATILDI?
Başkan Karabağ ve CHP’li meclis üyelerinin eşleriyle birlikte katıldığı dört günlük gezi programına AK Parti’den meclis üyeleri Latif Aydemir, Tarkan Düzman, İsmail Yağcı, Ali Şenay, Tahsin Ünal, Rukiye Bayrak Karataş, Hayrettin Güngör, Abdullah Aktaş ve Aynur Çetin katıldı. İl Başkanlığının Cumhurbaşkanı ve Başbakanın İzmir’de olduğu gün mazeretsiz katılım şartı getirmesinin ardından ise daha önce seyahat programında yer alan Meclis Üyeleri Ali Kökoğuz ve Mikail Bilici ise katılmaktan vazgeçti. Meclis üyeleri Kemal Büyükkesim, Mustafa Karaman, Adem Seçilmiş ve Çağlar Haspolat da programa katılmayacaklarını iletti.

UYARMIŞTIK!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın İzmir ziyaretinin olduğu gün miting yerine seyahate giden meclis üyeleri hakkında işlem yapılması kararı alındı. Partinin, ziyarete katılan isimlerden konuyla ilgili savunma alacağı öğrenildi.

İl Başkanı Bülent Delican, “Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın programı öncesinde teşkilatlarımızda miting hazırlığı yaparken böyle bir programı tespit ettik. Arkadaşlara ‘gitmeyin’ dedik. Mitinge katılmalarını söyledik. Partimizin ilgili başkan yardımcısı ve ilçe yönetimi aracılığıyla bunu ilettik. Kendilerini uyardık. Yapılan doğru bir davranış değildir” dedi.