GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mayıs 2018 Çarşamba 13:00

AK Parti’de eski Başkan Delican resmen ilan etti: Milletvekili aday adayıyım!

İzmir İl eski Başkanı Delican, “Bizler zor süreçlerde hiç yılmadan hizmet etmiş insanlarız. Başbakanımızla, cumhurbaşkanımızla konuştuk. İl başkanımızla da istişare yaptık. Başvurumuzu yaptık. Milletvekili aday adayıyım. Teşkilatıma katkılar koymaya çalışacağım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti ve milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Bir araya gelen başkanlar açıklamalar öncesinde mini bir diyalog yaşadı. İlk olarak İl Başkanı Şengül, Delican’a “Rahat mısın?” dedi. İl eski Başkanı Delican ise, “Görevi sana devrettik onun için rahatım tabi” şeklinde karşılık verdi. Bunu üzerine Şengül, “Keyfin yerine gelmiş, biz de gülmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Delican da, “Yükü devredince insan daha rahat oluyor” açıklamasını yaptı.

ADAYLIKTA ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN
Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan başkanlar önemli mesajlar verdi. Şengül, “Siz partimize geçmişten bugüne kadar partimize her kademede hizmet ettin. Önemli bir süreçte il başkanlığı yaptınız ve atlattınız. Nihayetinde bu bir bayrak yarışı. Biz görevi aldık ve bizler de yeni arkadaşlara bayrağa ulaştıracağız. Adaylıkta Allah yolunuzu açık etsin” dedi.  

GÖNLÜM TEŞKİLATTA ALIN TERİ DÖKENLERDEN YANA
Şengül, “Cumhurbaşkanımıza da özellikle söylüyorum; benim gönlüm teşkilatlarda alın teri dökmüş arkadaşlardan yana diye söylüyorum. Dışarıdan bir iki kişi mecliste katkı koyacak birikimli bürokrat ya da iş dünyası insanı olabilir. Ama ağırlık ne kadar teşkilatta olursa yükü paylaşırız. Diğer türlü zorluk çekiyoruz. Bunu hem milletvekilliği hem başkanlık yapmış, dayak yemiş biri olarak söylüyorum. Hayırlısı olsun. Biz de ne olduğunu anlayamadık. Göreve geldik seçime gidiyoruz” açıklamasında bulundu.

BURASI BİZİM EVİMİZ
Eski Başkan Delican ise yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Delican, “Burası bizim evimiz. Hizmet etmek gerçekten çok onurlu bir şey. Gerçekten insanın hayatında milletine hizmet etmek kadar değerli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hizmet yolunda partimizin bize verdiği ve partinin teşkilat açısından en önemli il başkanlığı gibi görevi 4 yıl boyunca sürdürdük. Görev bitimine 4 ay kala tecrübeli kardeşimiz Aydın Şengül’e devrettik.  Biz birbirimizin gözüne baksak ne yapacağımızı anlarız. Söyledikleri için onur gurur duydum, kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu görevi bırakırken tecrübeli bir kardeşime bıraktığım için gözüm hiç arkada kalmadı” yorumunu yaptı.

RESMEN İLAN ETTİ: MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM
Delican, “Bir adım daha atacağız. Siyaset basamak basamaktır. Görevler istenmez, verilir. Sağ olsunlar çevremdeki insanlarla, il başkanımızla, başbakanımızla, cumhurbaşkanımızla konuştuk. İl başkanımızla da istişare yaptık. Başvurumuzu yaptık. Milletvekili aday adayıyım. Teşkilatıma katkılar koymaya çalışacağım.  Bizler zor süreçlerde hiç yılmadan hizmet etmiş insanlarız. İzmir’de daha güzel ne yapılabiliri hedef almış insanlarız. Bizim liderimiz, adayımız belli. Ne yapacaklarımız belli. Yolumuz düz bir yol. Çatallı bir yolumuz yok. Birlik, beraberlik içinde koşacağız” dedi.

HEP UZLAŞIYLA KATKI KOYMA YOLUNU SEÇTİK
Şengül ve kendi döneminin kentte uzlaşı siyaseti yürüttüğünü ifade eden Delican, “Büyükşehir belediyesinin daha çok çalışması için hep uzlaşı katkı koyma yolunu seçtik. Tire köy mallarından İZBAN krizine kadar bakarsanız hep yapıcı olduk. Biz de bu talep ettiğimiz görevlerde değerlendirilirsek daha yoğun çalışacağız. Teşkilatımızın güçlü olması bizim için önemli. Bu kentin siyasi patronu il başkanıdır. Onun başkanlığında yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.