GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Nisan 2019 Salı 21:18

AK Parti’de beklenen atama: Sürekli yeni İl Başkanı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından yapılan eğilim yoklaması sonrasında bazı isimler Ankara’da görüşme odasına girdi.  Genel merkez, eski Milletvekili ve YDK Üyesi Kerem Ali Sürekli’yi il başkanlığına atadı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında sürpriz bir şekilde istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’den sonrasını planlayan genel merkezin çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in bizzat İzmir’e gelerek yaptığı teşkilat eğilim yoklamasından üç isim öne çıkmıştı. Şengül ile birlikte Teşkilattan Sorumlu İl Başkanı Tanfer Kemerli ve eski Milletvekili YDK Üyesi Kerem Ali Sürekli’nin yeniden değerlendirilmesi istendi. Genel merkez eğilim yoklaması sonuçlarını da göz önüne alarak Ankara’ya sürpriz bir şekilde başka isimleri de davet etti.

Teşkilat Başkanı Kandemir genel merkeze, Seferihisar eski Belediye Başkanı Hamit Nişancı, Kadın Kolları eski İl Başkanı Gözde Keskin, Konak eski İlçe Başkanı Fevzi Bayram, Eski İl Başkan Yardımcılarından Mustafa Gedikoğlu, Aliağa eski İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Gençlik Kolları eski İl Başkanı Bilal Kırkpınar, MÜSİAD İzmir İl Eski Başkanı Ümit Ülkü ve eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı çağırdı. Bu isimlerle görüşme yapılırken masada eski Milletvekili Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli’nin de ismi vardı.

Son görüşmeler ve alınan karar gereği İzmir İl Başkanlığı’na 25 ve 26. Dönem İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli atandı. Sürekli, 2019 yerel seçimi sırasında İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye de en yakın çalışan isimlerin başında geliyordu.