GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2016 Cuma 12:34

AK Parti’de 3 başkan arayışında ‘temayül’ de liste de genişliyor!

AK Parti Genel Merkezi’nin istifalarını aldığı İzmir’deki üç ilçe ile ilgili çalışmalar sürüyor. Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım’ın bizzat İzmir’e gelerek yeniden başlattığı süreçte STK ve bazı partililerin de görüşleri alınacak. İlçelerdeki isimlere yenileri eklenebilecek.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin Bayraklı, Karabağlar ve Bergama’da ilçe başkanları ile yönetimlerinden istifaları almasından sonra yeni isimleri belirlemek için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Partide üç ilçe için başkanlık yapabilecek isimler Kurban Bayramı öncesinde İzmir Koordinatörü Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin üç günlük İzmir ziyareti sonrasında netleştirilmişti. Genel merkez teşkilat başkanlığı ile koordineli yürütülen süreç sonrasında Bayraklı için Tanfer Kemerli, Bilal Kırkpınar, Abdullah Süer ve Halil Polat ismi belirlenmiş listeye son dakika Erkan Özkan ismi de eklenmişti. Karabağlar’da başkanlık koltuğu için de Aykut Dikencik, Ahmet Tatar ve Engin Uğurlular isimleri belirlenirken Bergama’da Hakan Koştu, Ahmet Dağdelen ile Melih Sağlam Başoğlu isimleri netleşmişti.

Normal şartlarda bugün (Cuma) Ankara’da üç ilçenin başkanının belirleneceği süreç dondurulurken atamalar konusu da askıya alındı. İleri bir tarihe ertelenen son karar alma sürecinde genel merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir Koordinatörü Murat Yıldırım’ı yeniden İzmir’e gönderdi. Yıldırım, dün akşam bazı isimlerle görüşmeler yaparken milletvekilleri ile bir araya geldi. Üç ilçede öne çıkan isimleri, Ankara’ya gönderilen ve önerilen kişilerin özelliklerini yeniden inceledi.

GENİŞLETME KARARI
İzmir’de çeşitli temaslarda bulunması beklenen Yıldırım’ın bazı partililerle de görüşeceği öğrenildi. İlçelerde daha önceden görev yapmış isimler ile birlikte bazı STK ve derneklerin temsilcileri ile de bir araya gelmesi beklenen Yıldırım, son olarak elemenin ardından netleşen isimlerle ilgili yeniden nabız yoklayacak. Son kararı genel merkez teşkilat başkanlığına bildirip isimleri Ankara’ya gönderecek. Yıldırım’ın İzmir ziyareti sonrasında ilçelerdeki listelere bazı isimlerin enlenebileceği ifade edilirken adayların da değişebileceği, yeni isimlerin gündeme gelebileceği dile getirildi. Sürece kısa zamanda nokta koymayı planlayan parti üç ilçenin ardından diğer ilçelerdeki duruma bakarak çalışmaları hızlandıracak. Parti teşkilatları yeni seçim dönemine her acıdan hazır hale getirilecek.