GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2021 Cuma 20:32

AK Parti-CHP karşı karşıya… ‘Gaziemir’de dolaşıyorsanız bunu Halil Arda’ya borçlusunuz!’

Gaziemir Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Levent Çağlarsu'nun eleştirilerine cevap veren CHP'li üye İbrahim Özkara, "Bugün Gaziemir sokaklarında yürüyebiliyorsanız, bunu Halil Arda'ya borçlusunuz. Başkan, memurun işçinin maaşını ödemese, dolaşabilir misiniz?" diye çıkıştı. AK Partili Ali Gönen, "Halil Arda, memurun, işçinin maaşını tabii ki ödeyecek. Gaziemir'de dolaşıyorsak, neden Halil Arda'ya borçluymuşuz, anlamakta zorlanıyorum. Talihsiz bir açıklama" sözleriyle tepkisini dile getirdi

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Halil Arda'nın İstanbul'da Tarım Fuarı'nda olması nedeniyle, Başkanvekili Necati Kırmaz yönetti. Önergelerin, raporların değerlendirildiği meclis toplantısına, Dilek ve Temenniler bölümünde tartışmaya açılan Başkan Halil Arda yorumları damga vurdu.

ÇAĞLARSU, ASLI ÖZGÜR'ÜN BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLMESİNİ ELEŞTİRDİ
Bağımsız üye Levent Çağlarsu, Mart ayında üç yazılı önerge verdiğini, ancak cevap alamadığını söyledi. Abdullah Arda Meydanı’nda kötü peyzaj düzenlemesine, halkın tepkisinin devam ettiğini öne süren Çağlarsu, "Bu konuda bir çalışmanız var mı?" diye sordu. Gaziemir belediyesinin yönetim şemasının yine değiştiğini iddia eden Çağlarsu, "Kendisi henüz özel kalem ataması yapılmadan seçilmiş bir meclis üyesine, kapıyı çaldınız mı, diye soran Özel Kalem Müdürü Aslı Özgür hanımefendi, başkan yardımcılığına atandı. Yedi müdürlük kendisine bağlandı. Aslı Özgür hanımefendiyi, bizzat buradan tebrik ederim. Geçmiş dönemde özel hakem müdürlüğünden, başkan yardımcılığına atanan, uzun yıllar burada başkan yardımcısı olarak görev yapan ve şu an sanırım Sarnıç'ta Ar-Ge bölümünde çalışan arkadaşımızı örnek umarım örnek alır. O arkadaşımızın geçmişte ve bugün yaşadığı tecrübeleri onun ışığı olacak" yorumunda bulundu.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖREVİNİZİ YAPIN
Bağımsız Üye Levent Çağlarsu, Yeşil Mahalle'de bir inşaat alanında doğa katliamı ve çevre katliamı yapıldığını, Başkan Halil Arda'nın "Gaziemir Belediyesi olarak yapacak hiçbir şeyi olmadığını" söylediğini hatırlatarak, "Sadece şikayet olursa, ceza yazabilirmiş. Ben buradan bir kez daha Gaziemir Belediye Meclisi'nden şikayet ediyorum. Lütfen Gaziemir belediye başkanı olarak görevinizi yapın" dedi. Çağlarsu ayrıca, Gönüllü Kadınlar Derneği'nin, gelir getirici hiçbir faaliyette bulunmadığı halde 219 bin 874 lirayı nereden bulduğunu da sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, çiçek ihalesiyle ilgili hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Atmaca, Başkan Arda'nın "Benden çiçek ihalesini isteyen kişi, Levent Çağlarsu. Bunu kongre salonunda açık bir şekilde söyledi" sözlerini hatırlatarak, "Konu yargıya gidince, başkan çark etti" dedi. Oturumu yöneten Necati Kırmaz, Atmaca'nın sözünü kesmek isteyince, kısa süreli de olsa gerilim yaşandı.

ÖZKARA: İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE İYİLİK PROJELERİ DEVAM EDECEK
Yapılan eleştirilerin ardından söz alan CHP'li Meclis üyesi İbrahim Özkara, "Belediye başkanımız, kimi başkan yardımcısı yapacak, meclis üyelerine mi soracak?" diye çıkıştı. Başkan Arda'nın, sosyal marketten yararlanan kişilerin hangi partiden olduğunu bilmediğine işaret eden Özkara, "Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği, çok güzel işler yapıyor. Başkanımızın eşi güvenilir insan olduğu için dezavantajlı aileleri doğru anlattığı için, yardımseverlerden bağışlar alınıyor. Sorun, araştırın. Bir yanlışlık varsa ortaya çıkarın. Bu iyilik hareketinden niye rahatsız oluyorsunuz ki... Desteklemeniz gerekirken, eleştiriyorsunuz. Yardım alan 300 dezavantajlı aile varken, bugün bu sayı 600 oldu. Halil Arda ile Deniz Arda ile uğraşmaktan vazgeçin. Bugün Gaziemir'de rahat rahat dolaşabiliyorsanız, bunu Halil Arda'ya borçlusunuz. Halil Arda, memurun, işçinin maaşını ödemeseydi, Gaziemir'de rahatça dolaşabilir miydiniz? Halil Arda'nın başarısı, ekibinin başarısı, katlanarak devam ediyor. Siz rahatsız olmaya devam edeceksiniz. İsteseniz de istemeseniz de bu iyilik projeleri devam edecek" dedi.

GÖNEN: BU, ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR
AK Partili Meclis üyesi Ali Gönen de Özkara'ya şu yanıtı verdi: "Gaziemir'de rahat dolaşıyorsak, bunu Halil Arda'ya borçluymuşuz! Ne alakası var? Halil Arda, başkan olarak o işleri zaten yapmak zorunda. İşçinin, memurun maaşını zaten ödemek zorunda... Bu, çok talihsiz bir açıklamadır" dedi.