GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Haziran 2020 Pazar 16:00

AK Parti cephesinden Büyükşehir'e görevlendirme tepkisi!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, terör örgütü üzerinden yüklendi. Kaya, "terör propagandası" suçlamasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası alan bir kişinin İzmir Büyükşehir Belediyesinden ihale alarak kurumun resmi organizatörü olduğunu belirterek duruma tepki gösterirken. İl Başkanı Sürekli ise, "Büyükşehir Başkanı Soyer’in PKK propagandasından yargılanan; KHK ile ihraç edilen HDP’lilere ihale ve üst düzey görev vermesi kabul edilemez!" dedi.

Ak Parti cephesinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne görevlendirmeler üzerinden tepki yağdı. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert sözlerle yüklendi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, HDP'ye güç katmak için çalıştığını ve PKK propagandası yapanlara ihale verdiğini savundu.

Belediye şirketlerine yapılan görevlendirmeler ve verilen ihalelerle Tunç Soyer'in niyetinin ortaya çıktığını ifade eden Kaya, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesinden 'terör propagandası' sebebiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası alan bir kişi, belediyeden ihale alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi organizatörü olmuş. Bu kişinin sosyal medya hesabına baktığımızda PKK elebaşı Murat Karayılan'a güzellemeler yaptığını, teröristlere gerilla dediğini, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşı olduğunu görüyoruz. HDP'nin 2014 İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı olmuş bu şahıs, İzmir Büyükşehir Belediyesinin organizasyonlarını yapacak. İşte maskenin arkasında sakladıkları gerçekler."

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Seçim diyeti mi? Yoksa saf tutmak mı? Hangisi olursa olsun! Büyükşehir Başkanı Soyer’in PKK propagandasından yargılanan; KHK ile ihraç edilen HDP’lilere ihale ve üst düzey görev vermesi kabul edilemez! Bunun,“Vatan sever” ve “Terör karşıtı” olan İzmir açısından da izahı yoktur!" ifadelerine yer verdi.

Soyer’in daha önce FETÖ ve PKK ilişkileri nedeniyle memurluktan atılan kamu görevlilerini belediyeye zabıta olarak alacağını da ifade ettiğini dile getiren Kırkpınar, “2019 yerel seçimlerinde CHP,  İYİ Parti ve HDP’nin oyları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Soyer, onlara olan diyetini ödüyor ve iş birliği yapıyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CHP hem genel siyasette hem de yerel siyasette terör örgütünün uzantısı olan siyasi parti ve kişilerle işbirliğini artık alenen gösteriyor.  İşte bunlardan biri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha öncede FETÖ ve PKK ilişkileri nedeniyle memurluktan atılan kamu görevlilerini belediyeye zabıta olarak alacağını açıklamıştı. Şimdi de KHK ile ihraç edilen 3 HDP’liyi belediye şirketine yönetici olarak atadı. CHP her ne kadar HDP ile ittifak yaptığını inkar etse de Soyer, yaptığı bu atamalarla CHP-HDP ittifakını ispatlamış oldu.

CHP yönetimi kurduğu gizli ittifakları gizlemeye çalışıyor. Elbette siyasette ittifaklar vardır ve meşrudur. Meşru olmayan bu işi gizli ucu saklı yapmak, özellikle terör örgütlerine destek çıkacak şekilde olandır. Terör örgütüyle gizli saklı yol yürürsen, bunun bedelini isterler"