GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Şubat 2019 Pazartesi 17:09

AK Parti Bergama adayı Koştu: Serbest bölgeye yatırım yağacak

Bergama'daki Genç Sanayici ve Girişimci İş adamları Derneğini BEGİAD'ı ziyarette bulunan Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Hakan Koştu, "Millete hizmet memlekete hizmet demektir ilkesiyle yola çıktıklarını söyledi.

BEGİAD'ta  sabah kahvaltı konuğu olan Bergamalı Genç Sanayici ve İş adamlarıyla buluştu. BEGİAD Dernek Başkanı Taner Tekin ve Dernek yönetimiyle bir arya gelen Hakan Koştu,  Öncelikli olarak  genç iş adamlarının sorunlarını dileyerek belediyeyi  kazandıklarında neler yapacakları konusunda önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi. Daha sora da Belediyeyi kazandıklarında  ilk ve en büyük sorunların başında gelen Trafik ve Doğal gaz sorunlarını çözeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Bizler, tarihi ve doğallığı ile İzmir’de gizli bir cennet olan Bergama'nın adına yakışır bir hizmetler vermek için Bergama'mızı halkla birlikte  yönetmeye talibiz. Hedefimiz, yorulmak bilmeyen, hep daha iyisi için çalışan, yenilikçi bir belediyecilik anlayışımız ile Başaramamamıza güzel hizmetler kazandırmak için aday olduk ve iktidarın gücüyle de  Bergamayı hak ettiği yere kısa sürede getireceğiz" dedi.

SERBEST BÖLGE TEDARİKÇİ FİRMALARI ARTTIRACAK
Hakan Koştu, Aşağıkırıklar Mera alanına kurulması planlanan Serbest Bölgenin oluşması sonrasında ise söz konusu sanayi şirketlerine bağlı olarak çalışacak  en az 100 adet tedarikçi firma doğacağını da ifade ederek ve sözlerine şöyle devam etti. "Bakırçay havzasında kurulması planlanan, Serbest Bölge  İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekçi'nin Bakanlığı döneminde ön Protokolün imzalanmasıyla Aşağıkırıklar hazine arazisinde kurulması kararlaştırılmıştır. (ESBAŞ) "Batı Anadolu Serbest Bölgesinin acilen bölgemize kurulmasına öncülük ederek işsizliğe bölgesel anlamda çare bulacağız. Serbest Bölgemizin acilen Bergama'ya yöre insanlarımıza kazandırılmasını sağlamak, bizim için  en büyük kurtuluşumuz olacaktır. Bölgeye gelecek yüzlerce sanayi yatırımcıları  işsizliği ortadan kaldıracağı gibi, Bergama'da girişik ruhu taşıyan yine yüzlerce genç iş adamlarımızı da  tedarikçi anlamında yeni iş sahaları açılması  sağlayacak" dedi.