GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ocak 2019 Cuma 14:52

AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: Başkanlık makamını kaldıracağım!

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan Bayraklı Belediyesi’nin sadece başkanlık makamı olarak kullanılan 8. Katını kaldırıp kafe ve restoran olarak sosyal tesise çevireceğini söyledi. Aslan, “Belediyede asansör sadece 7. kata çıkıyor. Koruma duvarı ve özel izinle giriliyor” dedi.

EGEDESONSÖZ-  Yerel seçim öncesinde AK Parti’nin Bayraklı’ya aday olarak gösterdiği isim olan Ali Aslan çalışmalara başladı. Partinin İzmir’deki kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar Bayraklı’da ilçe başkanlığı yapan Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplantıda aday olarak ilan edilmişti.

Bayraklı’ya yönelik projelerini anlatan AK Parti Adayı Aslan, ilçenin ciddi sorunları olduğunu söyledi. Belediye başkanı seçilmesi halinde ilk işinin koruma duvarları ve özel izinle girilebilen 8. Katını ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. Aslan, “Biz göreve geldiğimizde belediye binasının en üst katında bulunan başkanlık makamını kaldıracağız. O kat tamamen halka sosyal amaçlı kullanılmak üzere kafe-restoran gibi sosyal tesis olacak. Başkanlık makamını zemin ya da daha alt katlara alacağız. Şu an belediyedeki 7. kata kadar çıkan asansörü herkes bilir. Onu kaldırıp, 8. kata kadar herkesin çıkabildiği bir sosyal tesise çevireceğiz. Çünkü belediyenin tamamındaki faaliyetler ancak 7. Kata kadar geliyor. Başkana ayrılmış özel bir kat var. Burada koruma duvarları olduğu için özel izinle girebiliyorsunuz. Makamlar ve mevkiler şahısların değil halkın olacak” diye konuştu.

BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA
CHP’li Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın 2009’da kurulan belediyeyi tamamen kendisinin şekillendirdiğini anlatan Aslan, “10 yıl önce Bayraklı’da kasası dolu bir belediye kuruldu. Belediyenin tüketim anlayışı nedeniyle, kaynak üretilmediği gibi istihdam da yaratılmadı. İşçi alımları ve personel istihdamı da düzenli yapılmadı. Hatta biz başkanın belediyeye aldığı işçileri kendi özel işlerinde bile zorla çalıştırdığını biliyoruz. Biz belediyenin bütçesine kendi gözümüz gibi bakarız. Belediyede 1 liraya alınacak şeyler 10 liraya, 10 liraya alınacak şeyler 100 liraya alındı. Ve dolu kasası olan ve borçsuz olan belediye şu anda 160 milyon lira civarı borcu, 40 milyona yakın SGK borcu, ayrıca kamulaştırmalardan dolayı vatandaşlarla olan davaları var. Şu an Bayraklı Belediyesinin tüm mal varlıkları üzerine haciz var ve hiçbir şey yapılamıyor” dedi.

BELEDİYE VAR BAŞKAN YOK!
Bayraklı’nın hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayraklı’nın kent meydanı yok, törenler cadde üzerindeki kaldırım kenarında yapılıyor. Bir de Atatürkçülükten bahsediyorlar. Biz gerçek Atatürkçü olduğumuzu hizmetlerle göstereceğiz. Acilen kent meydanı yapacağız. En güzel yerine de Atatürk büstünü koyacağız. Bayraklı halkı orada gelip törenlerini yapacak. Ne Bayraklı Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi Bayraklı’ya bir kent kimliği kazandıramadılar. Bayraklı,  belediyesine kavuştu ama başkanına kavuşamadı. Doğru düzgün bir başkan olsa, Bayraklı bugün kimliğine kavuşmuş olurdu. Biz göreve geldiğimizde Turan bölgesi yat limanı olarak cazibe merkezi olacaktır. Turan’ın arkasındaki askeri bölge millet bahçesi olacak. İşte Bayraklı’nın gerçek kimliği bunlarla birlikte ortaya çıkacak. İzmir’de ulaşım sorunu kördüğüm olmuş durumda. Konak’a gideceğimiz zaman tramvayla mı gideceğiz, otobüsle mi gideceğiz, artık elimizi iki başımızın arasına alıp nasıl gideceğiz diye düşünüyoruz. Ulaşım kabusa dönüştü. Bayraklı’da sosyal etkinlikler, yollar, ulaşım gibi bir çok konuda eksiklikler var. Bayraklı’da insanlar sabah evlerinden çıkamıyor akşam evlerine dönemiyor. Bayraklı’nın çok ciddi bir bütçesi var ama bu hizmete dönüşmüyor. Pazaryeri konusunda bile yaşanan mağduriyetin mimarı mevcut belediye başkanıdır. Şimdi kurduğumuz ekiple, pazaryeri konusunda en doğru çözümü araştırıyoruz. Araştırma tamamlandığında projemizi paylaşacağız. Bu konuda Özkanlar halkı ne diyorsa o olacak, çözüme muhakkak kavuşacak. İzmir’de artık dengeler değişecek. İzmir artık hizmete susamış durumdadır. Bu hizmetler de AK Parti ile gelecektir”