GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
27 Kasım 2018 Salı 15:00

AK Parti Balıkesir’de sürpriz gelişme: Büyükşehir'de 'Akın' etkisi

AK Parti’nin açıklanan 20 il belediye başkanı arasında Balıkesir’de mevcut isim Zekai Kafaoğlu yerine  Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz aday gösterildi. Parti kulislerine göre sürpriz değişikliğin, CHP’nin Milletvekili Ahmet Akın’ı aday göstermesi nedeniyle yapıldığı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti’de bugün 20 ilin daha belediye başkanı belirlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan listede Balıkesir sürprizi yaşandı.

AK Parti’de uzun yıllar milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yaptıktan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı iken görevinden istifa eden Ahmet Edip Uğur’un yerine seçilen 6 Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu aday gösterilmedi. Üç yıldır, partiyi Balıkesir’de temsil eden Kafaoğlu, uzun süredir de Büyükşehir adayı olarak ilan edilmeyi bekliyordu.

AK Parti, herkesi şaşırtan bir karar ile Kafaoğlu yerine Balıkesir’in önemli ilçelerinden birisi olan Karesi’nin Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı aday olarak ilan etti.  Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre bu değişikliğin CHP Adayı Ahmet Akın nedeniyle alındığı belirtildi. Balıkesir’de geçtiğimiz hafta açıklanan CHP’nin aday listesinde Milletvekili Ahmet Akın üzerinde karar kılınmıştı. Akın, CHP’de şimdiye kadar “milletvekilinden aday” kategorisinde tek isim olarak çalışmalarını sürdürüyor.