GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Haziran 2022 Salı 17:21

AK Parti Aliağa’da düğüm çözüldü... Başkan belli oldu!

AK Parti İzmir’de istifa eden Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in yerine teşkilat başkanı Bedrettin Yaşar Demir ilçe başkanı olarak atandı.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin başkanlığında sürdürülen değişim rüzgarından etkilenen ilçelerden birisi olan Aliağa’da uzun süredir yaşanan belirsizlik netleşti. Partide yaşanan durgun süreç ve performans yetersizliği gibi nedenlerle değiştirilmesine karar verilen İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in yerine Teşkilat Başkanı Bedrettin Yaşar Demir atandı. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyareti öncesinde atama kararını imzaladığı belirtildi.

Öte yandan İlçe Başkanı Erdem’in yerine Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın ismi gündeme gelmiş MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın şerh koyduğu ifade edilmişti. Başkan Acar’ın Kaya’nın atanmasına karşı çıkması ve itiraz etmesi üzerine süreç yeniden şekillenmişti. AK Parti Genel Merkezi yeni kararı ile birlikte Cumhur İttifakı içinde olası çatlağın da önüne geçmiş oldu.