GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ocak 2019 Cumartesi 10:48

AK Parti adayı Zeybekci: 9 ay sonra İzmir'i tanıyamayacaksınız!

CNN’deki canlı yayına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçilmesi halinde hayata geçireceği birçok projeden örnekler verirken, "31 Mart’tan yıl sonuna kadar, ilk 9 ayda, İzmir’i tanınmaz hale getireceğiz. İzmir zaten yaratılıştan dünyanın en güzel şehirlerinden. Elinin ayağını toparladığımızda, biraz makyajla, estetiğe ihtiyacı yok, İzmir 31 Aralık 2019’da tanınmaz hale gelir. 31 Aralık 2019’da İzmir’i tanıyamayacaksınız." dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin CNN’de gerçekleştirdiği sohbetin satırbaşları şöyle:

“İZMİR, YAKINDA İSTANBUL’U ZORLAR…”
“İzmir’in problemleri maddiyat ve teknolojik bilgiye dayalı, hala yapılabilir. İzmir sol bir şehir değil… Demokrat Parti’nin doğduğu yerdir İzmir. 1980 darbesi öncesi dönemde Uşak ve Denizli daha sol bir çizgideydi... İzmir, Aydın, Muğla, muhafazakar demokrat yapının ağırlıkta olduğu bir yapıdadır. İzmirli sandığa gittiğinde oyunu İzmir’e verecek…

“İZMİR’İN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK ESKİDEN KOLAYDI…”
10 yıl önce İzmir’in problemlerini çözmek kolaydı, 5 yıl önce zordu, şimdi çok daha zor. Çünkü kent büyüdü, nüfus arttı… izmir çöplerini dağlara taşlara atıyor. Şu yaptı bu yaptı demiyorum. Bu dönemde yapıldı demiyorum ama şu an böyle…

“İZMİR DOĞUŞTAN ŞANSLI BİR ŞEHİR…”
İzmir doğuştan ve yaratılıştan dünyanın en şanslı ülkelerinden birisi ama maalesef kendini buna hazırlayamamış. Bu konuda en önemli görev yerel yönetimlere düşüyor. Benim İzmir’imde kişi başına düşen yeşil alan 1.6 metrekare. Bunu 5 yıl içinde en az 10 metrekareye çıkaracağız…

İZBAN’DA ARTIK GREVE GİDİLEMEZ!
Zeybekci konuşmasının son bölümünde İzmir için aklında olan projelerden kısa kısa bilgiler verdi ve şunları söyledi:

20 bin kadınımızı halı yapımı gibi el işçiliğine yönelik istihdam edeceğiz. İzmir şu an Türkiye’nin üçüncü büyük şehri, ancak ikinci Olmalı. Çünkü Ankara bürokrasi şehri. İzmir Ankara’yı kolaylıkla geçmeli.

Batı Anadolu dünyanın en zengin medeniyetler merkezi. Bunun en zengin olduğu bölgeler de Menderes havzaları. Bu bölgelerdeki Antik kalıntılar belki de Yunanistan’dan daha fazla. Hedefimiz, Türkiye’nin en büyük ve dünyanın en gözde medeniyetler ve arkeoloji müzesini istiyoruz. Ayrıca İzmir’e bir şehir tiyatrosu istiyoruz.

İzmir, imar affında toplam başvurunun yüzde 15’ine sahip. İstanbul’un bile üzerinde. İzmir’de yüzde 60’ın üzerinde kaçak yapı var.

İZBAN grevi 60 gün ertelendi ama bir daha greve gidilemez. Hakeme gidilebilir. Hakem karar verir, herkes de buna razı olur.

31 ARALIK 2019’DA İZMİR’İ TANIYAMAYACAKSINIZ!
31 Mart’tan yıl sonuna kadar, ilk 9 ayda, İzmir’i tanınmaz hale getireceğiz. İzmir zaten yaratılıştan dünyanın en güzel şehirlerinden. Elinin ayağını toparladığımızda, biraz makyajla, estetiğe ihtiyacı yok, İzmir 31 Aralık 2019’da tanınmaz hale gelir.

2020 sonunda İzmir’de kötü koku kalmayacak.  Belediye başkanını suçlamıyorum. Geçmişten gelen bir takım yanlışlar var. 31 Aralık 2019’da İzmir’i tanıyamayacaksınız.