GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mart 2019 Salı 11:50

AK Parti Adayı Gençtürk: Bornova’yı yüzde 52 ile alırız!

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, SonsözTV’de Bornova’da 31 Mart gecesi sandıktan yüzde 52 civarında oy beklediklerini açıkladı.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Gençtürk, adaylık sürecinden Bornova için hazırladığı projelere kadar önemli açıklamalarda bulunurken seçim gecesi için oy beklentisini de açıkladı.

Bornova’da seçimi kazanacaklarına inandığını belirten Gençtürk, “Yüzde 50 olur, 51 olur, 52 olur. Bazı arkadaşlar ‘yüzde 65 ile alacağız, ezip geçeceğiz’ diyor ama ben bu tür tabirleri hoş bulmuyorum. Doğru bir ifade değil bu. Ben kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Adaylık süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Gençtürk, “Bornova büyük bir ilçe, İzmir’in en büyük ilçelerinden birisi. 500 bine yakın nüfusu var. Hizmet için aday olunur. Biz kendimizi bu işe vermişiz, profesyonel yöneticilik yapmışım. Bana da böyle bir teklif gelince, çevremle birlikte bu teklifi değerlendirip, Bornova’ya hizmet etme noktasında aday olma kararı aldık” diye konuştu.

“VATANDAŞLAR PROJE SORMUYOR, ŞİKÂYET EDİYOR”
Bornova’da çözüm bekleyen sorunlar olduğunu ifade eden Gençtürk, “Bornova’da 45 mahalle var. Bu mahallelerde farklı etnik kökenlerden vatandaşlar var. Aslında Bornova, Türkiye’nin bir örneği. Bornova’da tabii ki çok birikmiş sorunlar var. Sokakta vatandaşlar proje sormuyor, genellikle şikâyet ediyorlar. Yolların çukurlu olduğunu, çöplerin düzenli toplanmadığını söylüyorlar” dedi.

“YAPACAĞIMIZ İLK İŞ HİZMET BİNASI”
Gençtürk, “Yapacağımız ilk iş bir hizmet binası yapmak. Şu an Bornova Belediyesine ait hizmet binası yetersiz. Belediyenin müdürlükleri farklı yerlerde, apartman dairelerinde. İşinizi bir yerden bitiremiyorsunuz. Öncelikle iyi hizmet verebilmek için, bir hizmet binası yapmamız gerekiyor. İçerisinde kaymakamlık ve Nüfus Müdürlüğü’nün de olduğu bir hizmet binası yapacağız ki vatandaş tüm işini tek bir yerde bitirebilsin” derken, öncelikle Bornova’yı temizleyeceklerini ve tamir edeceklerini belirtti.

“BORNOVA’NIN BAZI BÖLGELERİ EŞİT HİZMET ALMAMIŞ”
Gençtürk açıklamalarına şöyle devam etti: “Bornova’nın bazı bölgeleri eşit hizmet almamış, ihmal edilmiş. Burada 30 yıl önce yapılan imar planları hala yürürlükte. 2 katlı imarlar var, insanları kaçak yapmaya zorladırlar. Böyle olunca alt yapı yetersiz kaldı, otopark sorunu baş gösterdi. Böylelikle sorunlar birikti. Bornova’da CHP iktidarı süresince merkez güzel ama bahsettiğimiz dış bölgeler bitmiş durumda. Bornova’da ulaşım sorunu da var. Tabii metrodan sonra azaldı ama bazı mahallelerde hala devam ediyor.”

“ÇİMENTO FABRİKASININ KALDIRILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
İzmir Otogarı’nın karşısında bulunan çimento fabrikasının ruhsatının bitmek üzere olduğunu söyleyen Gençtürk, “Artık çimento fabrikaları böyle bir şehrin ayıbı bence. Ben bunların kaldırılması için elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum. Ayrıca Kartal durağı sorununu 20 yıldır söylüyorum ama yaptıramıyoruz. Büyükşehir’in görevi diye yapmıyor belediye. Biz geldiğimizde bu sorunu da çözeceğiz. Bölgenin gelir düzeyine göre hizmet veremez belediye. Kazım Dirik Mahallesi’nde yaptığın hizmeti Mevlana’da Doğanlar’da yapmıyorsan, eşit davranmıyorsun demektir” diye konuştu.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIM”
Seçim sonrası için işten çıkarılma korkusu yaşayan belediye çalışanlarına da seslenen Gençtürk, “Ben zengin ya da çok varlıklı bir aileden gelen bir insan değilim. Göçmen olarak geldik buraya. Ev eşyalarımızı satarak hayvan aldık ve hayvancılık yaparak bu günlere böyle geldik. Ben belediyede çalışan işçi arkadaşlarıma diyorum ki, ben emekçinin yanında olan bir insanım, onların ekmeğiyle oynamam mümkün değil. Zaten birçoğu kadrolu oldu çıkarmak mümkün değil. Ama başka biri kazanırsa, onun adamı değil diye ondan korksunlar. İşçi kardeşlerimizin çıkarılması gibi bir durum asla olamaz, ben onların yanındayım” diye konuştu.

“BELEDİYE-ÜNİVERSİTE BAĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Bornova’da Ege Üniversitesi’nin önemli bir kaynak olduğunu ifade eden Gençtürk,“Üniversite ile belediye bağı zayıf şu anda. Biz üniversite ile bağımızı güçlendirerek ortak projeler yapacağız. Gençlik merkezi oluşturacağız. Gençlerin her türlü ihtiyacını karşılayacağı bir merkez oluşturacağız. Ayrıca yaşlılar için bir geçici bakım merkezi oluşturmayı planlıyoruz. Ve Bornova’daki yüzme havuzlarının yetersiz olduğunu düşünüyoruz bunun için Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda büyük bir yüzme havuzu yapacağız. Üniversiteye gelen öğrencilerimizin yurt sorunu var. Biz geldiğimizde seferberlik başlatacağız ve evinde boş odası olan ailelerimiz veya yalnız yaşayan insanlarımızın evlerine öğrenci almalarını sağlayacağız. Ben bu projeye çok inanıyorum. Birçok insanımız para almadan bile evlerinde öğrenci kardeşlerimizle birlikte yaşamak isteyecektir” diyerek gençlere yönelik projelerini açıkladı.

“IŞIKKENT’TE TOKİ PROJEMİZ VAR”
Işıkkent bölgesinin hizmetten yoksun kaldığını ifade eden Gençtürk, Işıkkent için projelerini şöyle anlattı:

“Işıkkent’te taş ocakları var, tabii bu Pınarbaşı’nı da ilgilendiriyor. Bölgede çarpık yapılaşma var. Işıkkent’te TOKİ düşünüyoruz biz. TOKİ projemiz var. Işıkkent’te bölgeye uygun bir imar planlaması yapacağız. Işıkkent’in yukarısında bir bölge var, elektriği suyu yok, düşünebiliyor musunuz? Işıkkent’te öncelikle bunları çözeceğiz. Orada kesinlikle dikey yapılaşma değil, yatay yapılaşma ile istedikleri şekilde evlerini ve altyapılarını yapıp, rahat bir şekilde yaşamalarını sağlayacağız.”