GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mart 2019 Cuma 13:58

AK Gençlik İzmir'in Başkanı İnan: Gençlerin değişim talebi var!

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, “İlk defa oy kullanılacak gençlerimizin yüzde 80’ine ulaştık. İzmirli gençlerin değişim talebi var. Değişimin anahtarı da gençlerin elinde” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. İnan, seçim gündemi ve çalışmaları hakkında önemli mesajlar verdi.

“İZMİRLİ GENÇLERİN DEĞİŞİM TALEBİ VAR”
Seçimden seçime çalışan bir parti olmadıklarını ve çalışmalara 60 gün önceden başladıklarını ifade eden Eyyüp Kadir İnan, “24 Haziran seçiminin ertesi gününden itibaren kapı kapı dolaşarak çalışmaya başladık. İlk defa oy kullanılacak gençlerimizin yüzde 80’ine ulaştık. İzmirli gençlerin değişim talebi var. Değişimin anahtarı da gençlerin elinde. Gençler İzmir’de büyük sıkıntılarla karşı karşıya. CHP yönetimindeki İzmir gençlerle barışık değil. Bu sebeple Büyükşehir Başkan Adayımız Nihat Zeybekci’ye büyük bir teveccüh var” diye konuştu.

İzmir’in AK Gençleri olarak en büyük rol modellerinin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden İnan, “Siyaseten rol model olarak gördüğümüz çok kişi var. Sayın Hamza Dağ var, Mahmut Atilla Kaya var. Arif Uğurlu başkanımız var. Tabii en büyük rol modelimiz Recep Tayyip Erdoğan. Kendisi ilçe gençlik kollarından başlayarak Cumhurbaşkanlığı’na kadar yükselen kariyeri bizim için çok büyük bir rol model oluyor” dedi.

“PARTİMİZİN KARAR MEKANİZMASINDA GENÇLER VAR”
AK Parti’nin 2002’den bu yana her zaman gençlerin partisi olduğunu vurgulayan İnan,“Bu her seçimde de oy sonuçlarıyla ispatlandı. Bizim teşkilatlarımız içindeki karar mekanizmalarında gençler var. Belediye meclis üyeleri belirlenirken bir komisyon kuruldu. Bu komisyon başkanlığını Binali Yıldırım yaptı. O komisyonda biz toplandık ve 31 Mart’ta İzmir adayları belirlerken fikirlerimizi beyan ettik. Kemalpaşa’da 18 yaşındaki meclis üyesi aday kardeşimizi önerme fırsatı bulduk” diye konuştu.

“GÜNDE 3-4 SAAT UYUYORUZ”
Seçim çalışmaları için çok büyük efor sarf ettiklerini belirten İnan, “İzmir mitingi Türk siyasi hayatına adını altın harflerle yazılacak şekilde gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız bir kez daha kentimize gelerek çalışmalar yapacak. Önümüzdeki günler çok kritik, bu süreci iyi değerlendirerek inşallah İzmir’i AK Belediyecilik ile buluşturacağız. Çalışmalarımızın en büyük kısmı sokaklarda geçtiği için büyük efor sarf ediyoruz. Günlük 3 buçuk 4 saatlik bir uyuma süremiz var. Önümüzdeki süreçte bu uyku süresi daha da azalacak. Bizimle birlikte tüm teşkilatımızda ve adaylarımızda da aynı şekilde” dedi.

“İZMİR’DE GENÇLERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ İSTİHDAM”
İzmir’de gençler açısından birçok problem olduğunu söyleyen İnan bunların başında istihdam probleminin geldiğini ifade ederek,“Gençler kariyerinde bir yere kadar bu şehirde gelebileceğini ama daha da yükselmek için İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa gibi yerlere gitmek zorunda olduklarını biliyorlar. Ama gençler yaşadıkları şehri terk etmek istemiyorlar, kentlerinde kariyerlerini sürdürmek istiyorlar” dedi.

“30 İLÇENİN 30’UNDA DA İDDİALIYIZ”
İzmir’de ilçelerin hepsinde iddialı olduklarını belirten İnan sözlerini şöyle sürdürdü:

“30 ilçenin 30’unda ilçe gözetmeksizin iddiamız var. Ben Bayraklılıyım en yoğun ilgiyi Bayraklı’da hissediyorum. Ancak diğer ilçelerimizde de çok yoğun ilgi var. Bunda gençlerin de çok büyük etkisi var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekci Bakanımıza başta ön yargılı olanlar bile artık olumlu görüşlerini belirtiyorlar, sahada da bununla karşılaşıyoruz. İzmirliler Nihat Zeybekci’yi artık 1 Nisan’dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyor.31 Mart’ta AK Parti Belediyeciliği İzmir ile tanışmış olarak çıkacak. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci İzmir’e hizmet etmeye başlayacak. Biz teşkilatlarımız olarak bundan eminiz. Halkımızın büyük bir teveccühü ile başarıya ulaşacağız. Mevcut 7 Belediyemizi koruyarak diğer ilçeleri de kazanarak 30’da 30 yapmak istiyoruz.”