GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
17 Şubat 2022 Perşembe 10:46

Aile hekimlerine vatandaş desteği… Grev başladı!

Aile Hekimlerinin iki gün sürecek işi bırakma eyleminde acil olmayan vakalar dışında hasta bakılmıyor. Vatandaşlar, sağlık çalışanlarının bu eylemi karşısında tepki değil destek verince, dayanışma daha farklı bir boyut kazandı.

EGEDESONSÖZ – Aile hekimleri, 8 Şubat’ta yaptıkları eylemin ardından bugün işi bırakma eylemine başladı. Yarın da devam edecek eylemde İzmirli aile hekimleri, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulunacak.

AŞI RANDEVUSU OLANLARA AŞILARI YAPILIYOR
Türk Tabipler Birliği'nin "G(ö)REV" başlıklı bir çağrısının ardından Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) da 17-18 Şubat'ta iş bırakacağını açıklamıştı. Aile hekimleri, bugün Ankara’da tepkilerini gösterirken, yarın da eylemlerine devam edecek. Aile hekimleri, grevden habersiz olduğu için Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen hastalara, grevde olduklarını, gerekçeleriyle anlatıyor. Sağlık çalışanlarının da katıldığı eylemde ikna olan vatandaşlar, bu greve tam destek verdi. Bazı Aile hekimlerinin aşılamada aksama olmaması için randevulu hastaların aşılarını yaparken, bazıları da yine randevulu kan tahlili yaptırmak isteyen hastalara baktı.

ÇOLAK: BİZ BU EYLEMİ HASTALARIMIZI MAĞDUR ETMEK İÇİN YAPMIYORUZ
İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak, 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe giren yönetmeliğin, aile hekimlerinin sorunlarını çözmek yerine daha da içinden çıkılmaz hale soktuğunu söyledi. Aile hekimlerinin haklarını alıncaya kadar eylemlere devam edeceklerini belirten Başkan Çolak, iş bırakma eylemine destek veren vatandaşlara da teşekkür etti. Başkan Çolak, “Bazı Aile Sağlığı Merkezlerinde arkadaşlarımız hiç hasta bakmıyor. Bazıları, randevulu aşı yapıyor. Fakat hepimiz acil durumlarda elbette hastalarımıza bakacağız. Biz bu eylemi, hastalarımızı mağdur etmek için değil, haklarımızı aramak için yapıyoruz. Vatandaşlarımızın, hastalarımızın bizi anlayışla karşılamış olmalarından büyük mutluluk duyuyorum. Eyleme aile sağlığı çalışanlarının katılımının yüksek olması, bizleri sevindiren bir başka tablo oldu” dedi.