GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Mart 2020 Perşembe 16:04

Ahmet Uğur Baran'dan çocuk romanı geliyor

Engelliler için yaptığı farkındalık çalışmalarını çok daha ileri bir boyuta taşıyan Ahmet Uğur Baran, "Engelsizler Takımı" isimli bir çocuk romanı kaleme aldı.

İzmir'in siyaset ve sivil toplum kuruluşu camialarının tanınmış isimlerinden Ahmet Uğur Baran, bu kez çocuk kitabı yazdı.

Engelsizler Takımı isimli kitapla dostluk, paylaşma ve engellilere ilişkin toplumsal farkındalık yaratmak istediğini belirten Baran, "Kitap yazmayı uzun zamandır arzu ediyordum. En sonunda gerçekleştirdim. Devamını da getirmek istiyorum." dedi.

Kitabının matbaa aşamasının da tamamlanmasının ardından okuyucu ile buluşacağını dile getiren Baran, içerik hakkında şunları söyledi:

"6'sı engelli öğrencilerden oluşmak üzere 30 kişilik bir sınıfın içinde başlıca 12 çocuğun çevresinde şekillenen kitabımda, okuyucularımız sanat ve sporun çeşitli branşlarında çekişmeli ve renkli yarışmalara şahitlik edecekler. En büyük engelin fiziki farklılıklardan ziyade sevgisizlik olduğunu işledim. Öncelikli hedef kitlem 8-12 yaş grubu olsa da, kitabı okuyan yetişkinlerin de, içinde çok şey bulacağını düşünüyorum. "