GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2021 Salı 11:02

Ağaç katliamı yaptığı iddia edilmişti... O şirket belli oldu!

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde orman alanında ağaç katliamı yaptığı iddia edilen inşaata ait hiçbir tabela ve levha bulunmazken arazinin Gözde Hastaneleri’ni işleten Ultra-Emar Sağlık Merkezi Şirketi’ne ait olduğu ortaya çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın tepki gösterdiği hafriyat çalışmalarını yürüten şirketin İzmir’de birçok lüks konut projesi de bulunuyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi Yeşil Mahalle’de ormanlık alanda inşaat çalışmaları yapan ve ağaçları kesen şirket ile ilgili tartışmalar sürüyor. Hafriyat kamyonlarının bölgeye döküm yaptığı alandaki çalışmalara tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir Belediyesi’ni göreve çağırmıştı.

Tabela, uyarıcı levha ve şirkete ait hiçbir bilginin yer almadığı arazide yapılan inşaatların katları yükselirken arazinin tapu kayıtlarında Gözde Hastaneleri’nin sahibi olan Ultra-Emar Saglik Merkezi Şirketi’ne ait olduğu ortaya çıktı. İzmir’in farklı yerlerinde lüks konut projeleri hayata geçiren Gözde Grubu bir yandan hastane yatırımlarıyla da gündeme gelmişti. Malatya ve İzmir’de birçok konut, AVM ve rezidans projesi de yürüten şirketin bu bölgede orman içinde lüks konutlar yapacağı öğrenildi.

AK Partili Atmaca açıklamasında “ağaç rolöve projeleri bile yok” derken, “Belediyenin inşaat ruhsatını da ağaç rölövesini dikkate alarak vermesi gerekir. Yüzlerce ağaç katledilmiş. Belediye eliyle yapılan bu çevre katliamına dur diyoruz. Klimalı odalarınızda pofuduk koltuklarınızda 'uyuyan adam' olmayın” dedi.

HAFRİYAT YAPILIYOR
Konuyu belediye yetkililerine haber verdiğini anlatan Atmaca, “Konuyla ilgili zabıta müdürü bana 'orman müdürlüğünden 62 adet kara selvi ağacı için izin alınmış’ dedi. Ancak kesim izni bu işi kurtaramaz. Çünkü buradaki parseller ile ilgili mevzi imar planları yapılırken ağaç rölövesi boşuna mı çıkarıldı? Belediyenin o rölöveye uygun ruhsat vermesi gerekirdi. Burada belediyenin ihmali söz konusudur.  İnşaatın sahibini bile bilmiyoruz, müteahhitini bilmiyoruz. İnşaat bir gizlilik içerisinde yapılıyor. Uygulanan projeye göre 20 dönüme 200'ün üzerinde daire yapıyorlarmış. Ayrıca bölgede çıkan hafriyatlar da gelişigüzel orman alanlarına dökülüyor. Yağmur ve sel geldiğinde burada ciddi kaymalar oluşur” diye konuştu.