GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Temmuz 2020 Pazartesi 11:15

Ağaç katliamı iddiasına Ege Üniversitesi'nden açıklama

Ege Üniversitesi’ndeki lojmanların bulunduğu arazide yüzlerce ağacın kesildiği iddia edildi. Üniversiteden açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ - Ege Üniversitesi lojmanlarında bulunan ormanlık alanda yüzlerce ağacın kesildiği iddia edildi. Geçtiğimiz perşembe günü başlayan kesime pazar günü ara verildiği, bugün yeniden başlandığı öğrenildi.

Bölgede yürüyüş yapan, orada yaşayan vatandaşlar, kesilen ağaçların 30-35 yaşında olduğunu, herhangi bir hastalık taşımadığını iddia etti.

REHABİLİTASYON AMACIYLA GEREKLİ KESİMLER YAPILIYOR
Ege Üniversitesi lojmanlarında 30-35 yaşlarındaki ağaçların kesildiği haberine, Ege Üniversitesi yönetiminden açıklama geldi. Açıklamada, geçen yıl Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği, lojman ve kampus dahil 47.78 hektarlık alanda rehabilitasyon çalışması yapıldığı bildirildi. Kuruyan ağaçların kesilerek, yerlerine, toprak yapısına uygun ağaçların dikileceği, bazı yerlerde çok sık olan ağaçların seyreltilerek ağaçların büyümesiinn sağlanacağı ifade edildi.  Protokol kapsamında kesilmesi gereken ağaçların kesildiği, pek çok yerde budama yapıldığı görüşüne yer verildi, “Eğer bu çalışma yapılmasaydı, sağlıklı ağaçlar da zarar görecekti” denildi.