GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
29 Ekim 2017 Pazar 12:42

Adnan Sökmen Egedesonsöz'de

Meslek hayatında bir çok gazete ve dergide farklı görevlerde bulunan Adnan Sökmen Egedesonsöz'de okurlarıyla buluşuyor. Sökmen bundan sonra köşesinde magazin ve kültür- sanat başta olmak üzere bir çok konuyu ele alacak.

Meslek hayatında bir çok gazete ve dergide farklı görevlerde bulunan Adnan Sökmen Egedesonsöz'de okurlarıyla buluşuyor. Sökmen bundan sonra Egedesonsöz'deki köşesinde magazin ve kültür- sanat başta olmak üzere bir çok konuyu ele alacak.

ISI: İZMİR'İN LEZZETLERİ...

ADNAN SÖKMEN KİMDİR ?

1962 yılında İzmir'de doğdu.Gazeteciğe 1976'da Ege Ekspres gazetesinde karikatür çizerek başladı.Aynı yıl Milliyet Çocuk dergisinin karikatür yarışmasında birinci oldu.

1978 yılında Hürriyet gazetesinin İzmir bürosunda, ulusal basına adım attı. Bu gazetenin pikaj servisinde başlayan serüveni, yazı işleri bölümünde sayfa sekreteri olarak devam etti. Kısa bir süre Yeni Asır gazetesi çalışmasının ardından Hürriyet gazetesinin İstanbul'daki merkezinde göreve başladı. 23 yıllık Hürriyet serüvenimi 2003 yılında noktaladı. 

Editör olarak devam ettiği mesleğini sırasıyla Gazete Ege, Milliyet, Güneş, Akşam,  Yeniçağ, Yeni Şafak, Tercüman, Son Havadis, Sözcü, Meydan, Aydınlık, Habertürk ve Cumhuriyet gazetelerinde sürdürdü. Şimdilerde şiir, senaryo ve roman çalışmaları yapan Sökmen,  kitap hazırlıklarını da sürdürüyor. 

Sökmen evli ve üç çocuk babası.