GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Şubat 2024 Salı 09:29

Adaylık ilanı günü dikkat çeken satış kararı!

İlçe sınırları içerisinde yer alan Ilıca Mahallesi’ndeki taşınmazlarını satmaya devam eden Çeşme Belediyesi, bünyesinde bulunan 614 metrekarelik taşınmazını 40 milyon muhammen bedel ile satış listesine çıkarma kararı aldı. Daha önce yerel seçim gerekçe gösterilerek ihalesi iptal edilen satışın yeni ilanının Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın bağımsız adaylığını ilan edeceği gün yayınlanması dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ -  İzmir'in Çeşme Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan Ilıca Mahallesi’ndeki satış kararlarına bir yenisini daha ekledi.  Daha önce 2090, 8170   adalarda çok sayıda arazini satışa çıkartan Çeşme Belediyesi, bu kez de 8171 ada da yer alan taşınmazı için satış kararı aldı.

Büyüklüğü 614 metrekare olan ‘arsa’ nitelikli taşınmazını satış listesine çıkartan Çeşme Belediyesi arsa için muhammen bedel olarak 40 milyon TL’lik rakam belirledi. 1/1000 ölçekli planlarda konut alanında kalan ve ayrık nizam 'TASK:0,15 KASK:0.30, 2 kat H:6,80' olmak üzere 2 adet yapının yapılabileceği belirtilen taşınmaz için ihale tarihi ise 3 Mart saat 14.00 olarak belirlendi.

Resmi Gazete yer alan bilgiye göre ihale ise Çeşme Belediye Ana Hizmet Binası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.



DAHA ÖNCE İHALEDEN ÇEKİLMİŞTİ
Ocak ayında bir kez daha satış listesine çıkarılan taşınmaz, seçim süreci gerekçe gösterilerek satıştan geri çekilmişti. Yaşanan süreçte Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın partisi tarafından yeniden aday gösterilmemesi sonrası arsayı yeniden ihaleye çıkardı.

TEK KALEMDE 50 MİLYONLUK SATIŞ!

Daha önce 5 Şubat tarihinde gerçekleştirileceği belirtilen ancak iptal edilen ihalede arsanın muhammen bedeli olarak ise 50 milyon TL belirlenmişti.

İlanın ise Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın bağımsız adaylığını ilan edeceği gün yayınlanması dikkat çekti.