GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2019 Pazartesi 12:15

Adaylığı çekilen Akın için bomba iddia: Ya Beşiktaş ya Karşıyaka!

CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen fakat kentin ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bırakılması sonrasında adaylığı geri çekilen Milletvekili Ahmet Akın’ın Beşiktaş ya da Karşıyaka’dan aday gösterilebileceği iddia edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve ilçe belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi noktasında hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz süreçte Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ilan edilen fakat sonrasında kentin ittifak gereği İYİ Parti’ye bırakılmasından dolayı geri çekilen Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın hakkında ortaya önemli bir iddia atıldı.

Vekil Akın özelinde gerçekleşen uygulamanın tabanda rahatsızlık yarattığı genel merkez yöneticilerine iletildiği ve bu noktada Ankara’nın bir formül üzerinde çalıştığı öne sürüldü. Önce adaylığı ilan edilen daha sonra çekilen Akın’ın ismi İstanbul’un Beşiktaş ve İzmir’in Karşıyaka ilçeleri özelinde dillendiriliyor.

Genel merkez kaynaklı kulis bilgilerine göre Akın’ın olumsuz durumunun düzeltilmesi için böyle bir adımın atılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İki ilçenin demografik yapısına bakıldığında Türkiye genelinde CHP’nin en yüksek oy aldığı bölgeler olması dikkat çekiyor.