GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ocak 2019 Salı 12:26

Aday gösterilmeyen Başkan Bakıcı: Kırgın değilim ama…

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, ‘Aday gösterilmediğiniz için kırgın mısınız?’ sorusu karşısında, “Kırgınlık değil ama üzüntüm var. İkinci 5 yılı arzu eden ve bunun doğru olduğunu düşünenlerdenim. İki dönemin normal olduğunu düşünüyordum” dedi. Bakıcı ayrıca yeni dönem için, “Bağımsız aday olma ya da tekrardan bu süreç içinde olma düşüncem yok. Benim düşüncem üniversiteye dönme düşüncesidir. Çok net bir şekilde ifade ediyorum. 31 Mart akşamı bize yakışan bir şekilde koltuğumuzu devretmek arzusundayız” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Zeynel Bakıcı, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Birinci dönemini tamamlamak üzeren olan Başkan Bakıcı, partisi tarafından 2’nci dönemi için aday gösterilmemesine dair açıklamalarda bulundu.

Partisinin kendisini değil Osman Başterzi’yi aday olarak sahaya sürmesi için konuşan Bakıcı, ‘Aday gösterilmediğiniz için kırgın mısınız?’ sorusu karşısında, “Kırgınlık değil ama üzüntüm var. İkinci 5 yılı arzu eden ve bunun doğru olduğunu düşünenlerdenim. İki dönemin normal olduğunu düşünüyordum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZENGİNLEŞME DEĞİL HALKA HİZMET EDİLECEK KUTSAL BİR KOLTUKTUR!
Bakıcı ayrıca belediye başkanlığı görevi hakkında ise, “Belediye başkanlığı düşünen insanlar bu makama kamplaşarak, vuruşarak, kutuplaşarak gelinmediğini öğrensinler. Sevgiyle, saygıyla samimiyet ve insanlara tepeden bakmayarak, sıradan bir yaşamı kabul ederek belediye başkanı olunması lazım. Belediye başkanlığı koltuğu fiyaka yapılacak, zenginleşilecek bir koltuk değildir. Hangi mali güçteyseniz o mali güçte kalkacaksınız. Zenginleşme kent halkıyla birlikte olmalıdır. Kent halkı dururken siz zenginleşemezsiniz. Nefsinizi kontrol etmeniz lazım. Belediye başkanlığı zenginleşme koltuğu olmamalıdır. Orası halka hizmet edilecek kutsal bir koltuktur” diye konuştu.  

ÜNİVERSİTEYE DÖNME DÜŞÜNCEM VAR
Yeni süreçte izleyeceği yol haritasının sorulması üzerine açıklama yapan Bakıcı, “Bağımsız aday olma ya da tekrardan bu süreç içinde olma düşüncem yok. Benim düşüncem üniversiteye dönme düşüncesidir. Çok net bir şekilde ifade ediyorum. 31 Mart akşamı bize yakışan bir şekilde koltuğumuzu devretmek arzusundayız. Bunun da bir örnek teşkil etmesini istiyorum. Aday gösterilmeyen bir belediye başkanının doğru neyse onu yaparak görevini tamamlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.