GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
18 Ekim 2019 Cuma 11:44

ABD Başkanı Trump'tan 'akıl dışı' anlaşma yorumu!

“Türkiye’nin güney sınırını terör unsurlarından temizlemek için başlattığı harekâtı ‘çocukların kavgasına’ benzeten Trump, “Yaptığım şey alışılmış değildi. Bazen iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vermeniz gerekir. Sonra da onları ayıracaksınız” dedi.

2020’deki Başkanlık seçimleri için Texas’ta bir mitingde konuşan Trump, harekât ve Türkiye’deki görüşmeye ilişkin akıl dışı benzetmelerde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonuna ara vermesinden memnuniyet duyduğunu belirtirken, “Onların çocuk gibi kavga etmeye ihtiyaçları var” ifadesini kullandı.

Dallas kentinde Cumhuriyetçi Parti'nin etkinliğinde konuşan Trump, “Benim yaptığım geleneksel değil, bazen onların bir müddet savaşmasına izin vermek daha sonra ise onları ayırmak gerekiyor. Onların çocuk gibi kavga etmeye ihtiyaçları var.” dedi.

Söz konusu süreçte hiçbir Amerikan askerinin zarar görmediğini belirten Trump, “Havada kurşunların uçması eğlenceli değil. Biz oraya gittik ve bir ara vermelerini istedik. Kürtler müthişti. Biraz geri çekilecekler” ifadelerini kullandı.

‘SAĞ KURTULAMAZLARDI’
Olabilecek en kötü yaptırımları uyguladıklarını söyleyen Trump, “Ekonomik olarak bundan sağ kurtulamazlardı. Artık bunun önemi yok. Erdoğan bir centilmen. Ama biraz haşin sevgi olmasaydı bu anlaşma olmazdı” diye konuştu. (Sözcü)