GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Şubat 2016 Cuma 11:53

Zübeyde Ana Anıtı'nın dibine tuvalet tartışması!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki anıt mezarının hemen dibine tuvalet yapılması tartışma yarattı.
EGEDESONSÖZ - Zübeyde Hanım Parkı içerisinde bulunan Hacıosman Paşa Camii cemaatinin dilekçe vererek Kaymakamlık ve Karşıyaka Belediyesi'nden tuvalet istemesi sonrası bir kısmı Anıtlar Kurulu’na bir kısmı da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan arazi üzerinde Karşıyaka Belediyesi’nin tuvalet yapmasına izin verildi. Belediyenin Anıt mezara 5 metre mesafede başlayan tuvalet inşaatı Karşıyakalılar'dan büyük tepki gördü.


Karşıyaka Belediyesi yetkilileri ise  inşaatın Hacıosman Paşa Camii Yaşatma ve Koruma Derneği’nin talebi ve Anıtlar Kurulu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün izniyle yapıldığını belirterek, aynı yerde daha önce izinsiz yapıldığı için yıkılan bir tuvalet bulunduğunu ve yapılan inşaatın anıt mezara yeterli uzaklıkta bulunduğunu belirtti. Ayrıca tuvalet yapılacak yeri Anıtlar Kurulu’nun gösterdiğini söyledi.



Öte yandan bölgede yaşayan vatandaşlar Karşıyaka Belediyesi’ne şikayet telefonlarıyla yıpratarak, tuvaletin parkın başka bir yerine yapılması yönünde istekte bulundu. Başta cami cemaati olmak üzere bazı vatandaşlar tuvaletin yerinin doğru olduğunu savundu.