GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
9 Kasım 2023 Perşembe 09:24

Ziraat Odası’ndan çağrı… Söke afet bölgesi ilan edilsin!

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, ilçede meydana gelen sel felaketinde can kayıplarının yanı sıra üreticinin büyük zararlar gördüğünü vurgulayarak, “Üreticinin toparlanabilmesi için buranın afet bölgesi kapsamına alınması sağlanarak üreticiye destek verilmesi gerekiyor” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Aydın'da 5 Kasım günü etkili olan sağanak, Söke ilçesinde sel felaketine neden oldu. 

Sel sularına kapılan 4 kişiden 3'ü hayatını kaybetti. Kayıp olan diğer kişinin bulunması için arama- kurtarma çalışmaları sürüyor. Selin en çok etkili olduğu Kisir, Demirçay ve Güneyyaka, Pumukçular köylerinde felaketin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

ÜRETİCİYE DESTEK VERİLMELİ
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunarak, bölgenin afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini vurguladı.

Tanyeri şu ifadelere yer verdi:

“En fazla Kisir Köyü’nde zarar meydana geldi. Demirçay köyünde 3 can kaybı var.  Tarımda ise, sel önüne kattığı arazileri bozdu. Güneyyaka Köyü’nde 500 dönüm, Kisir’de bin dönüm, Seyrekçi’de 500, Pamukçular’da da bin dönüm arazinin içinden sel geçti. Kisir’de 60 hayvan kaybı oldu. 4 kişinin biri Güneyyaka köyünden bir kadın sele kapılarak hayatını kaybetti. Yemler, evler, iş yerleri, depolardaki zeytinyağları da zarar gördü. Pamukta hasat bitmek üzereydi ama yine de zarar gördü. Bunun yanı sıra Kisir’de marul, pancar, buğday, arpa ekilen yerler mahvoldu. Meyve ağaçları da büyük zarar gördü. Devletimiz burada hasar tespit yapıyor. İlçe tarım müdürleri de hasar tespitine başladı. Üreticinin toparlanabilmesi için buranın afet bölgesi kapsamına alınması sağlanarak üreticiye destek verilmesi gerekiyor.