GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
10 Mayıs 2024 Cuma 20:49

Zeyrek'ten 'Selendi Çayı' paylaşımı: Bu görüntüler geride kalacak!

Manisa MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi ilçe merkezi için inşa ettiği ileri biyolojik atık su arıtma tesisini faaliyete aldı. Sosyal medya hesaplarından Selendi Çayı'nın içler acıtan fotoğraflarını paylaşan Zeyrek "Hizmete aldığımız Selendi Atık Su Arıtma Tesisi ile Selendi Çayı’nda artık bu görüntüler görülmeyecek" dedi.

EGEDESONSÖZ - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde Selendi ilçe merkezi için inşa edilen atık su arıtma tesisi faaliyete alındı. Selendi merkezin evsel nitelikli atık sularının arıtılacağı tesis, 10 bin eşdeğer nüfusa hitap edecek. Tesiste, yılda 310 bin metreküp atık su arıtılacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de atık su arıtma tesisi yatırımlarının sadece Manisa için değil, Ege Bölgesi için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Manisamız, bereketli topraklarıyla ülkemizde en çok tarımsal faaliyetin yapıldığı iller arasında yer alıyor. Ekolojik dengenin korunması için atık su arıtma tesisleri de büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda, Selendi ilçe merkezinin evsel nitelikli atık sularını arıtmak için inşa edilen tesisi de faaliyete aldık. Manisamıza, Selendimize, hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.



Sosyal medya hesaplarından Selendi Çayı'nın fotoğraflarını paylaşan Zeyrek " Bu fotoğraflara çok iyi bakın. Burası Selendi Çayı. Arıtılmadan verilen atık su, bu güzelim çayımızı yıllardır pisletiyor, kötü kokulara ve sineklere sebep oluyordu. Hizmete aldığımız Selendi Atık Su Arıtma Tesisi ile Selendi Çayı’nda artık bu görüntüler görülmeyecek. ‘Yapamazsın, Maski’ye kilit vuramazsın’ diyen zihniyete karşı biz, suyun ilk 2 tonunu 1 TL’den vermeye de, atık su tesislerini hizmete almaya da, altyapı yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürmeye de devam edeceğiz. Çünkü biz halkımızın parasını ancak halkımıza harcarız." dedi.