GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
11 Mart 2022 Cuma 17:38

Zelenskiy: Ukrayna zafer yolunda

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ülkesinin Rusya ile savaşında stratejik bir dönüm noktasına ulaştığını ve Ukrayna'nın zafer yolunda ilerlediğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ülkesinin Rusya ile savaşında stratejik bir dönüm noktasına ulaştığını ve Ukrayna'nın zafer yolunda ilerlediğini söyledi.

Öte yandan Zelenskiy konuşması esnasında, savaşın ne kadar süreceğini söylemenin mümkün olmadığı konusunda uyararak, uluslararası kamuoyuna Rusya'ya karşı yaptırımları artırması konusunda çağrıda bulundu.

İLK KEZ AÇIK ALANA ÇIKIP KONUŞTU
Kiev’de, açık havada, arkasında Ukrayna bayraklı binalar varken konuşan Zelenskiy “Zafere yürüyoruz” derken “Ukraynalılar vatanlarını savunmaya devam edecek ve bir karışını bile işgalcilere bırakmayacaklar” sözlerini kullandı.

“Rusya insani koridorlara saldırdığı için cezalandırılmalı” diyen Zelenskiy “Ruslar Suriye’den kiralık askerler toplanıyor. Hepsi savaşın cehennemine atılacaktır.” dedi.

"RUSYA'NIN HAMLESİ BİZİM BAŞARIMIZDIR"
"16 gündür özgürlük için savaşıyoruz. Düşmanın beklediğinden 4 kat daha uzun" diyen Zelenskiy Rusya'nın Orta Doğulu gönüllü asker kararını Ukrayna'nın başarısının eseri olarak değerlendirdi.

BİR KEZ DAHA AB'YE SESLENDİ
"Stratejik bir atılıma ulaştık, şimdiden hedefimize ve zafere doğru ilerliyoruz. Bu vatanseverlik savaşı. Rusya genelinde yedek ve Suriye’den kiralık askerler toplanıyor. Onlar hepsi savaşın cehennemine atılacaktır." derken "AB'den daha güçlü adımlar gerekli" sözleriyle de AB'ye bir kez daha çağrıda bulundu.

PUTİN'İN HAMLESİNE JET KARŞILIK!
Zelenski'nin açıklamaları Rus lider Putin'in "orta Doğu'dan Rusya'ya savaşmaya gelecekler" diyerek Suriye'den yardım alacaklarını açıklamasının hemen ardından geldi. Putin, Ukrayna'nın yabancı ülkelerden asker kabul etmesini hukuka uygun değil diye aktarırken Rusya'nın aynı hamleyi yapmasını ise haklı görerek konuşmuştu.

Rus lider bu açıklamasından hemen sonra ise Belarus Devlet Başkanı Lokaşenko ile yaptığı değerlendirme toplantısında müzakerelerde atılan adımları olumlu olarak değerlendirmiş, savaşta " Diplomatik ilerleme kaydedildi" ifadesini kullanmıştı.

GÖNÜLLÜ SAVAŞÇI TALİMATI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi’nde bir konuşma yaptı. Putin, yanına Savunma Bakanı Şoygu'yu da alarak verdiği kritik bir kararı daha ülkesine ve dünyaya duyurdu.

Putin konuşmasında Rusya’ya savaşmaya gelecek kişilere destek vereceklerini belirtirken ele geçirilen Batılı devletlerden gönderilen füzelerin ve mühimmatın Rus destekçisi güçlere verilmesine sıcak baktığını söyledi.

Putin, konuşmasında “Savaşmak için Ukrayna'ya gelenler olduğunu görüyoruz. Bizim de Ukrayna güçlerine karşı savaşmak için gelenleri memnuniyetle karşılamamız gerekli. Ukrayna güçlerine karşı savaşmak için gelenlerin savaş alanlarına ulaşmalarına yardım etmeliyiz” sözlerini kullandı.