GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ocak 2017 Perşembe 16:14

Yunanistan'daki şok karar için Türkiye'den jet tepki!

Yunanistan'da yargıtay seviyesindeki yüksek mahkeme, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu ülkeye kaçan sekiz FETÖ'cü askerle ilgili Türkiye'ye iade edilmemesine karar verdi. İstanbul Başsavcılığı ise sekiz darbeci asker hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemeleri yönünde karar verdi. 8 askerin iade edilmeyeceğine yönelik çıkan karardan sonra Türk adli makamları harekete geçti. 

İstanbul Cumhuriyeti Başsavcılığı Yunanistan adli makamlarına ulaştırılmak için Adalet Bakanlığı'na yeniden yazı yazdı.

Yazıda 8 şüpheli hakkına  "cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" , "cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "gece yağma" suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. 

Tutuklama kararının ardından ayrıca 8 darbeci askerin, yeniden Yunanistan’dan iadeleri istendi. Ayrıca, şüphelilerin kırmızı bültenle aranması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla İnterpole yazı yazılmasına da karar verildi. (Hürriyet)

- YUNANİSTAN'DAN 8 FETÖ'CÜ DARBECİ İÇİN ŞOK KARAR!