GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
27 Aralık 2020 Pazar 19:26

Yunanistan'da toplu aşılama başladı

Yunanistan'da aşılama süreci başladı. Cumhurbaşkanı Sakellaropulu ve Başbakan Miçotakis de aşı olan ilk isimler arasında yer aldı.

10 süren pandemi sürecinin ardından Yunanistan bugün ilk aşıyla buluştu. Avrupa'dan gelen Pfizer-Biontech- aşısı ile “Eleftheria – Özgürlük-” isimli aşı kampanyası ile başladı.

İlk aşı bugün TSİ 14'te başkent Atina'daki Evangelismos Hastanesi'nde sağlık çalışanı Evstathia Kambisiuli'ye yapıldı. Kambisiuli, “Bugün bana gıpta eden çok insan. Çoğu insan şu an benim yerimde olmak isterdi” diyerek aşı kampanyasına katılmanın önemine dikkat çekti.

Ardından riskli grupları temsilen yaşlı bir vatandaşa da aşı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu da Evangelismos Hastanesi'nde aşı olan ilk isimler arasına girdi. Halka aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu.

MİÇOTAKİS DE AŞI OLDU
Bugünkü aşı programında yer alan diğer isimler ise Başbakan Miçotakis, Bilim Kurulunun başındaki isim olan pandemi ile mücadelenin sembollerinden Sotiris Tsiodras, bazı siyasi parti liderleri, Genelkurmay Başkanı ve bir din adamı.

Atina'nın da içinde bulunduğu Attiki Bölgesi'nde bugün toplam beş hastane Yunanistan'da aşıların ilk yapıldığı yerler olarak tarihe geçiyor.

AŞILARI ASKERİ UÇAKLAR TAŞIYACAK
Aşılar yüksek güvenlik önlemleri ile korunuyor. Aşıların saklanması ve taşınması sürecinde özel polis birimleri görev yaparken, aşıların adalara taşınması sürecinde de Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait C130 tipi askeri uçaklar kullanılacak.

Aşılanmak isteyen vatandaşlar da Ocak ayından itibaren başvuruda bulunabilecek. Aşılama süreci gönüllü olurken, önceliğin sağlık çalışanlarına ve riskli gruplara verilmesi planlanıyor.

Yunanistan, yaza kadar aşı sürecini tamamlamayı öngörüyor. Yapılan anket çalışmaları ise aşı olmak isteyenlerin oranının yüzde 60-70 olduğunu gösteriyor. (NTV)