GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Şubat 2024 Pazartesi 09:44

Yüksek yargıya konut projesinde dikkat çeken detay… CHP adayı mülk sahibi!

Yüksek yargı mensupları tarafından kurulan kooperatif olan Nest Foça’nın konuşlanacağı arazinin mülkiyeti de ortaya çıktı. Plan notlarında “turizm” imarlı olan, MHP Ankara İl Yöneticisi Gökhan Bingöl’ün şirketi Vizör Grup tarafından yapılacak projeye ait parsellerin CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler Ünsal'ın ailesine ait arazide inşa edileceği belirlendi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in turizm potansiyeli yüksek ilçeleri arasında yer alan Foça’da yaklaşık bir milyon metrekare arazide uzun yıllardır yürütülen planlama çalışmaları sürüyor. CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal'ın ailesine ait geniş araziler çeşitli planlama çalışmalarıyla gündeme gelmişti.

- MHP’DEN FOÇA’DA VİLLALAR İÇİN AÇIKLAMA: BÖYLE BİR KİŞİYİ TANIMIYORUZ

Söz konusu “turizm imarlı” arazinin imar planları belli olmadan çeşitli platformlarda villa kooperatifi olarak pazarlandığı ortaya çıktı.  En dikkat çekici gelişme ise arazinin büyük bölümünün Yüksek Yargı’ya mensup kişiler tarafından kurulan “Nest Foça” isimli kooperatife ayrılmasıydı. T24'ten Asuman Aranca'nın gündeme getirdiği gelişmenin ayrıntılarına Egedesonsöz ışık tuttu.

Yapılan incelemeler ve parsel kayıtlarına göre İşçimenler’e ait geniş arazilerde bazı kooperatiflerin şekillendiği öğrenildi. Son olarak, lansmanı ve duyuruları yapılan, yargı mensupları arasında konumu, durumu ve inşaatına ilişkin bilgilerin verildiği “Nest Foça” projesi de Karşıyaka Adayı Behice Yıldız İşçimenler'in babası Sadrettin İşçimenler ve aile bireylerinin hissedarı olduğu geniş alanda yer alıyor.

Yargı mensuplarının bulunacağı kooperatifin kurucuları arasında, Danıştay üyesi Esat Toklu, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Ertuğrul Çekin, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ömrü Yılmaz, Ankara 3. Vergi Mahkemesi Başkanı Ayhan Kolukırık, Ankara 4. Vergi Mahkemesi Başkanı Yusuf Örnek, Anayasa Mahkemesi Raportörü Fatih Torun, Ankara Vergi Mahkemesi Üyesi Serkan Baran Altun ve Vergi müfettişi Mesud Altundağ  yer bulunuyor.  Söz konusu araziye yaklaşık 200 adet villanın yapılması öngörülürken fiyatların 10 milyon TL’ye kadar çıktığı proje tanıtım dosyasında belirtiliyor.

CHARM FOÇA’YA KOMŞU
Yargı mensuplarının kurduğu kooperatif başta olmak üzere bazı projeleri yine aynı alanda yapacak isim de netleşti. MHP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bingöl’ün sahibi olduğu Vizör Grup da aynı alanda yer alıyor.  Toplam 300 dönüm arazi üzerinde yükselecek villa projesinin adı ise Charm Foça…  İşçimenler ailesinin mülkiyetindeki geniş arazilerde yapılacak yeni projelerin tanıtım dosyalarında Vizör Grup’un adına vurgu yapılıyor. Toplam bir milyon metrekare arazide farklı büyüklüklerde olan parsellerin bazı taslak planlarda yeniden şekillendirildiği gözlenirken arazinin 800 bin metrekaresi İşçimerler ailesinin mülkiyetinde yer alıyor.

Yerel seçimin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi’nin gündemlerine getirilmesi beklenen İşçimenler’e ait arazilerin plan değişiklikleri daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulacak.