GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
10 Eylül 2024 Salı 12:16

Yorumcular, Gürsel Aksel için birleşti: Daha fazla maç İzmir'e verilmeli

A Milli Takım'ı 2 yıl sonra ağırlayan İzmir, 9 Eylül'de düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümüne denk gelen UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup'taki İzlanda maçında muhteşem ev sahipliği yaptı. Kapılarını 2020 yılında açan Gürsel Aksel Stadı, ikinci milli maçından da alnının akıyla çıktı. Gürsel Aksel Stadı, binlerce bayrakla bayram yerine döndü. Birçok yorumcu İzmir'deki milli atmosfere değinerek kente daha fazla milli maç verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Grupta iki maçta 4 puanla zirveye çıkan ay-yıldızlı ekibimizde 90 dakika sonrası taraftara övgü yağdıran İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella, İzmir'in kurtuluşu 9 Eylül'de kazanmanın önemine vurgu yaptı. Montella, "Bu galibiyetle bu özel güne katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Sadece İzmir için değil, tüm Türkiye için önemli bir gün. Otelden stada kadar taraftarımız bizi desteklediler, bu galibiyette onların da payı var" ifadelerini kullandı. Birçok yorumcu da İzmir'deki milli atmosfere değinerek kente daha fazla milli maç verilmesi gerektiğini dile getirdi.

NARİN UNUTULMADI
İzmirli futbolseverler, Türkiye-İzlanda milli maçında Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran'ı da unutmadı. Tribünlerdeki futbolseverler maçın ilk dakikasında tüm Türkiye'yi yasa boğan Narin cinayetini protesto edip tezahürat yapmazken, ardından, "Narin ölmedi kalbimizde yaşıyor" ve "Çocuğa uzanan eller kırılsın" diye hep bir ağızdan haykırdı.

KEREM'İN UĞURLU STADI
Galatasaray'dan geçen hafta Portekiz ekibi Benfica'ya 12 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan milli yıldızımız Kerem Aktürkoğlu, Gürsel Aksel Stadı'nda kariyerinde ikinci kez hat-trick yaptı. Galatasaray'a transfer olduğu ilk sezon olan 2020-2021'de takımının Göztepe'yle aynı statta 17 Nisan 2021'de oynadığı deplasman maçında 3 gol birden atarak yıldızlaşan Kerem, dün de aynı statta milli formayla ilki başardı. İzlanda ağlarına eşine az rastlanır bir performansla 3 gol birden gönderen 25 yaşındaki futbolcu, kariyerinin 26'ncı milli maçında 9 gole ulaştı. Kerem ay-yıldızlı formayla son golünü Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçında Gürcistan'a atmıştı. İzmirliler Kerem'in yanı sıra ülkemizi dünya devi Real Madrid'de temsil eden Arda Güler, Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız başta olmak üzere tüm futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulundu. (DHA)