GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Nisan 2018 Cumartesi 08:56

Yorgancılar resmen açıkladı: Yeniden adayım!

EBSO’da komite seçimlerinin tamamlanmasının ardından adaylığını ilan eden Başkan Yorgancılar, “Merak edip ‘Aday olacak mısınız?’ diye soruyorlardı. Seçimler kesinleştiği için açıklamak istedim. Ben önümüzdeki dönemde görev almak için listemi hazırlayıp arkadaşlara sunacağım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, komite seçimlerinin ardından düzenlediği basın toplantısıyla yönetim kurulu başkan adaylığını açıkladı.

Başkan Yorgancılar, görevde olduğu 9 yıllık süreyi değerlendirirken, “İzmir’e önemli katkı koyduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Yönetim kurulu listesi oluştururken geçmiş dönemlere benzer bir yol izleyeceğini ifade eden Yorgancılar uyum vurgusu yaptı.

Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeki başkan yardımcılığı görevi özelinde de konuştu. Öte yandan doların yükselişi, terörün küresel yönü ve Afrin Operasyonu üzerinden net mesajlar veren Yorgancılar, adının zaman zaman İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığıyla anılması karşısında da açıklama yaptı.

RESMEN AÇIKLADI: BİR DÖNEM DAHA GÖREV ALMAK İSTİYORUM
Haftaya Çarşamba günü yönetim kurulu üyelerini, odalar birliği delegelerini ve disiplin kurulu üyelerini seçmemiz gerekiyor. Bunların ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar başkanlık konusuyla ilgili bir açıklamada bulunmamıştım. Ben önümüzdeki dönemde bir dönem daha görev almak için yönetim kurulu listemi hazırlayıp arkadaşların onayına sunacağım. Tekrardan seçilirsek gerek İzmir’de gerek Ankara’da sanayicinin her türlü sorununu çözmek için 9 yıldır yaptığımız faaliyetleri yapacağız. Ege Bölgesi ve İzmir’in kalkınmasıyla ilgili çaba göstereceğiz. Önce Allah sağlık versin. Gerisi kolay” dedi.

İZMİR’E ÖNEMLİ KATKI KOYDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM
Görev yaptığı süreç hakkında açıklama yapan Yorgancılar, “İzmir’e önemli bir katkı koyduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte bunları devam ettireceğiz. Merak edip soruyorlar. ‘Aday olacak mısınız?’ diye, bunu da bugün itibariyle seçimler kesinleştiği için açıklamak istedim” yorumunda bulundu.

UYUM VURGUSU!
Meclise veda eden Cemal Altıntaş ile birlikte yönetim kurulunda yer alan birkaç ismin daha değişeceğinin iddia edilmesiyle ilgili konuşan Yorgancılar, “Cemal Altıntaş arkadaşımız kaybetti. Bu bir yarıştır. Birisi kaybedecek birisi kazanacak. Burada kazanan EBSO’dur. Kayıptır kazançtır diye bakmıyorum. Bu iş bir bayrak yarışıdır. Arkadaşımızdan ilerleyen süreçte bir şekilde faydalanmaya devam edeceğim. Önceki dönemlerdeki gibi bir yönetim kurulu oluşturmaya gayret edeceğim. EBSO başarılı işlere imza attıysa meclis sayesindedir. Uyumun olduğu yerde başarı da kendiliğinden gelir. Ben 9 senedir buradayım. Çalışma sistemim beli. Davul zurnayla iş yapmam” dedi.

KADINLAR ADAY OLMAZSA YAPACAK BİR ŞEY YOK
Mecliste geçen dönem 7 olan kadın üye sayısının 2’ye düşmesi noktasında görüş belirten Yorgancılar, “Geçmiş süreçte bayan üye sayısında bir artış vardı. Kadınların aday olması lazım. Aday olmadığı sürece seçilmesi gibi bir durum da olmuyor. Şu an hali hazırda Işın Yılmaz var. Gelebilir. Önemli olan şey kadınların aday olmasıdır. Nüfusun yarısına sahip olan kadınların erkekler kadar görev alması lazım. Biz de şu kadar olacak diye bir kota yok. Kadınlara hep öncelik tanıyan bir anlayış içindeyim. Aday olmayıp meclise gelmedikleri süreçte yapacak bir şey yok” diye konuştu.

GÖREV TEBLİĞ EDİLİRSE YİNE ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Yorgancılar, Mayıs ayında gerçekleşecek genel kurul ve görevine devam edip etmemesiyle ilgili, “Delegeleri de seçeceğiz. TOBB genel kurulu yapılacak. O da Mayıs ayı içinde oluşacak. Orada karar verici olan Rıfat Bey’dir. Oranın başkanı olduğu ve yeniden başkan olacağı için herhangi bir görev tebliğ edilirse ben yine elimden geleni yapacağım” dedi.

BEN ŞU AN EBSO BAŞKANIYIM
Yorgancılar, kentteki kulislerde adının zaman zaman İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla anılması özelinde de konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendinden sonraki dönem için Yorgancılar ismine sıcak baktığının kulislerde dile getirilmesinin hatırlatılması üzerine konuşan Yorgancılar, “Ben şu anda EBSO başkanıyım. Önümüzdeki dönem için de başkanlığa adaylığımı koydum. Birinci derecedeki önceliğim sanayicini sorunlarını çözmektir” şeklinde konuştu.

DOLAR ARTIK ESKİSİ GİBİ 3.80 VE 3.90’LARA DÜŞMEZ
Sanayicinin sorunlarına değinen Yorgancılar, terörün küresel boyutu ve dolardaki yükseliş için önemli açıklamalar yaptı. Yorgancılar, “Sanayicinin dışa bağımlı olduğu konular var. Afrin çıkarması doğrudur. Burada Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ve sınır kenarımızda terör örgütü vardı. Türkiye’nin hiçbir zaman için o topraklarda gözü yok. Tek arzu ettiğimiz şey askerlerin bir an evvel kışlalarına geri dönmesi. Türkiye’nin terörden mutlaka kurtulması lazım. Dünya terörle 2001’de Amerika’daki uçakların saldırısıyla tanıştı. Terör aslında sadece Türkiye’de yok. Terör tamamen küresel bir olay. Tek taraflı Türkiye’nin çözeceği bir olay değil. Dünya olarak buna sahip çıkmak gerekiyor. Bunu engellemek gerekiyor. Her ölen insan bizim yakınımız olabilir. Doların 4 seviyelerine çıkmasının sebebinin altında Amerika Çin arasındaki ticaret ilişkilerinde gümrük vergileri yatıyor. Amerika önce can sonra canan dedi. Amerika’ya en çok ithal ürünler Çin’den geliyor. Çin hükümeti dünya ticaret Örgütü’ne Amerika’yı şikayet etti. Bunlar bir süreç. Karşılıklı ticari restleşmemin sonucunda dolarda artış söz konusu. Döviz gelirin yoksa hiçbir zaman dövizle borçlanmayacaksın. 2 kere 2 dört eder, budur. Dolar artık eskisi gibi 3.80 ve 3.90’lara düşmez. Bakılacak olan rakam 4 liradır. 10 kuruş iner ya da çıkar” dedi.